Kratkotrajni povremeni bol u glavi sa lijeve strane.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dolav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2013 8:29 pm

Kratkotrajni povremeni bol u glavi sa lijeve strane.

Post od dolav »

Postovanje. Imam 24 godine. U poslednje vrijeme mi se javlja veoma iritantan pulsirajuci bol u glavi sa lijeve strane (iznad uha). Prije mjesec ipo sam imao problema sa disanjem i probadanja u plucima pracena nesanicom. Otisao sam kod doktora i odradio mi je detaljan pregled (mislim da se to zove ultrazvuk :D), od tih nekih arterija koje vode do mozga i skroz do prostate i besike. Nalaz mi je redovan i pokazalo se da sam zdrav ko drijen :). Naravno ispostavilo se da je to bilo sa psihicke strane, jer sam imao porodicnih problema a pritom sam to veoma tesko podnosio. Psiha je cudo, i kad sam saznao da mi je sve ok i vremenom to "plitko disanje" je nestajalo kao i probadanja na plucima. E sad ja nisam negativan, veoma sam drustven i nikad nijesam ispoljavao nervozu (izgleda da mi se to sve sakupljalo u meni). Najvise me trenutno nervira taj povremeni bol u glavi, i bas me je prepao (izgleda sam hipohondar :D), taj bol se ne pojavljuje cesto, ali sve to prati neka cuda pogubljenost iliti iskljucenost u vremenu i prostoru. U tom trenutnku osjecam neku nervozu i blago treperenje tijela, najvise ruku.

Unaprijed se izvinjavam sto sam ovo duze opisao nadam se da Vam nijesam oduzeo puno vremena.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Kratkotrajni povremeni bol u glavi sa lijeve strane.

Post od aa_aca »

Ниси ти хипохондар. Хипохондри се плаше свега живог, а немају симптоме болести.

Међутим, ниси ни здрав као дрен, јер ти се психа веома лако одражава на физичком нивоу.

Мени то твоје делује као да имаш проблема са циркулацијом, а као последица укочених мишића раменог појаса и леђа.
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

A kako se moze objasniti ili povezati sa cirkulacijom, pogubljenost koja mi se desava.

Realno cesto su mi hladne ruke i ponekad mi zebu noge.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мањак крви у глави свашта може да направи, па и погубљеност.

Осим тога, укочени мишићи раменог појаса (као последица лоше циркулације) могу да блокирају нерве па тако изазову срчане проблеме, вртоглавицу, ...
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

Evo mozda sam dosadan vec :D ali bas sam se prepao sto se tice tog bola da nemam nesto na glavi :roll: I sta mogu da preduzmem da poboljsam cirkulaciju? Npr vjezbam u poslednje vrijeme dosta (sklekovi, vratilo i slicne kucne vjezbe) i nemam puno kila 83-4 na 184 visinu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немој да се препадаш!

Килажа ти је одлична.

Описао сам две вежбе на мом сајту (адреса и у профилу) под Савети, Здравље, Рамена-рачунари.

Иди код неког доброг масера (не месара :D ) да ти провери и евентуално разбије проблематична места. Проблеми могу да буду у раменом појасу и/или у мишићима између рамених лопатица и кичме.

Неколико пута дневно измери крвни притисак и нарочито када те глава заболи. Видећемо да ли се шта додатно из тога може закључити.
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

Ok hvala puno.

E da pritisak cu da mjerim, ali bas u trenutku glavobolje mozda i ne stignem jer taj bol traje svega 2 3 sekunda i prestane (ako je to mas usko vezano).

Takodje cega sam se sjetio sto mozda moze da bude vezano za cirkulaciju jeste to da mi je uvece lijevo uvo vruce dok je desno hladno.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Биће да су мишићи и крвоток ипак у питању.

Још ми једино пада на памет нешто што је мене сналазило док сам у вечерњим сатима бивао изложен лошем осветљењу. То ми је понекад изазивало болове и врућину у глави, врућину у ушима и чудан осећај у очима. Делује чудно али тако је било.
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

evo mjerio sam pritisak 110 sa 90 a prvi put 120 sa 90 :)

koliko sam upucen to je neki normalan pritisak. Nikakve tegobe nemam danas ali najvise sto me nervira blaga vrtoglavica ali bas blaga pri naglom nekom pokretu i ta cudna iskljucenost i citav dan sam kao izgubljen :o

uf nervira me :x
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Притисак ти није добар. Горњи и доњи су превише близу. За доњи од 90, горњи треба да буде 135. Правилан однос је горњи = 1,5 x доњи.

Најбржа проба ти је масажа. Надам се да си ме разумео да сам говорио о мишићима раменог појаса и мишићима који се налазе између рамених лопатица и кичме.

Можеш да пробаш и са оним вежбама које сам описао на мом сајту. Мораш да их радиш правилно.
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

vjezbam vjezbe i radim ih pravilno... ali mislim da bih mozda trebao da podjem kod psihijatra...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

dolav napisao:vjezbam vjezbe i radim ih pravilno... ali mislim da bih mozda trebao da podjem kod psihijatra...
Говорио сам ти о вежби коју сам описао на мом сајту која има намену да опусти мишиће раменог појаса.

Много ти је брже и здравије да прво елиминишеш највероватније узроке. Очигледно је да имаш проблема са кардиоваскуларним системом. Само је питање да ли је узрок онај који сам описивао или нешто друго. Шанса да ти је проблем за психијатра није већа од 1%.
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

pa da te vjezbe vjezbam kao sto je na Vasem sajtu objasnjeno.

Ali bas se nesto cudno desava, em sto sam kao izgubljen danas, smrzle mi se noge, i neka malaksalost koja ne traje citavo vrijeme vec provremeno.

Uzeo sam kapi za poboljsanje cirkulacije, pa da vidimo dal one mogu sta da pomognu.
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

edit: evo bas trazim po forumu i naletim na temu tacnije skoro isto kao sto je opisao ovaj momak ALEX COBRA
http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 34220.html
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако правилно и редовно изводиш вежбу, треба да ти буде боље за неколико дана. Ако ти не буде боље ни за десет дана, онда ....... :-?

За деловање капи треба неки месец...
Odgovori