NE MOGU DUBOKO DA UDAHNEM
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
NE MOGU DUBOKO DA UDAHNEM
Vec nekoliko mjeseci muku mucim da kad hocu duboko da udahnem, vazduh kao da stane. Onda nekad uspijem kako treba, u vecini slucajeva ne. I kako je sve cesce, ja sam pocela bukvalno stalno o tome da razmisljam, sad osjecam da me nekad ledja bole kad udahnem, ne znam je l' to od kicme ili ima veze sa ovim problemom. Uzasno se osjecam, jedva cekam da zaspim, da ne osjecam nista. Ali imam problem dok ne zaspim, osjecaj nedostatka vazduha. Ocito nije klasicno gusenje, jer kontam da bih se ugusila do sad
Mislila sam da je mozda i na psihickoj bazi, ali ne znam... I da, trudim se da zijevam sto cesce, jer mi to olaksava nekad. Bilo kakav savjet ce mi pomoci... Unaprijed hvala

Re: NE MOGU DUBOKO DA UDAHNEM
Вероватно имаш укљештење на неком споју ребара са кичмом - између лопатица. Треба неко то да ти намести или да те исчепа по леђима. Знаш шта то значи?
Iscepa, nisam sigurna da znam sta znaci. Hvala na odgovoru:)
Исчепати значи изгазити по леђима. Неко ко је лакши од тебе треба пажљиво да те изгази по леђима док ти лежиш на стомаку на поду (тврда подлога). То је један од начина да ти се наместе ребра. Када осетиш и чујеш ШКЉОЦ значи да се наместило. Мени уме по пет-шест пута да шкљоцне и онда продишем. "Истеки" је такође веома ефикасан, а неки добар масер још бољи.
Ok, hvala, nadam se da ce mi pomoci:)
Само опрезно приликом чепања. Пожељно да издахнеш до краја за то време и само повремено удахнеш. На тај начин ребра заузимају бољи положај и мишићи су опуштенији па се ребра лакше наместе.
Da li ce neko zaustaviti ovog acu u davanju ovakvih saaveta sumanute prirode. Covece. Plitak udah, ako ne postoji problem sa plucima je uglavnom na nervnoj bazi, ali najbolje je da konsultujes doktora. Nemoj sve da resavas skljocanjem.
Problem sa plucima mislim da nema, nisam ih slikala, ali ih je doktorica poslusala. I ja sam mislila da je od sekiracije, na nervnoj bazi, mada sam mislila i ekg uraditi, bojim se da nije srce, ne znam sta bi jos moglo biti....
Чуј: "на нервној бази"? По теби је боље да иде код психијатра и пије лекове него да оде на масажу, јел?toda napisao:Da li ce neko zaustaviti ovog acu u davanju ovakvih saaveta sumanute prirode. Covece. Plitak udah, ako ne postoji problem sa plucima je uglavnom na nervnoj bazi, ali najbolje je da konsultujes doktora. Nemoj sve da resavas skljocanjem.
Зашто мислиш да ако ти нешто не знаш, ни други не могу да знају? Суманут предлог?! Па нисам рекао да скочи са трећег спрата него да масира леђа!
Просто је невероватно како неки себи свашта дозвољавају и тако само показују степен свог интелектуалног развоја.
Немој да се секираш и бринеш, него иди до неког доброг масера који зна да намести ребра на местима споја са кичмом. Ако не зна о чему се ради, немој да те масира. То намештање траје минут-два и потпуно је безопасно осим ако ти имаш 50kg а масер има 200kg и притом је неотесана сировина.nina_91 napisao:Problem sa plucima mislim da nema, nisam ih slikala, ali ih je doktorica poslusala. I ja sam mislila da je od sekiracije, na nervnoj bazi, mada sam mislila i ekg uraditi, bojim se da nije srce, ne znam sta bi jos moglo biti....

hahaha
Pokusacu svakako naci nekog dobrog masera, hvala 

Ако не нађеш неког доброг, јави ми се на емаил (адреса у профилу) па ћу ти дати број телефона момка који је мене пар пута намештао. Одличан је. Мада, сада се сетих једног лекара који се бави разним врстама терапије. Он је мојој мами решио баш такав проблем са дисањем намештајући јој ребра. Скроз сам заборавио да се и он у некој мери бави хиропрактиком. Зове се др Поповић и можеш информације о њему да видиш на мом сајту под Линкови, Здравље, Епта систем. Надам се да није отишао у пензију.nina_91 napisao:hahahaPokusacu svakako naci nekog dobrog masera, hvala
Тек ако ти то не уроди плодом, онда треба да идеш даље са анализама проблема.
Hmm, ja sam iz Banja Luke, ne znam odakle si ti, mislim da mi je komplikovano doci do tvog masera, ako nije u mojoj okolini :/ Raspitacu se ovdje, vjerujem da ima dobrih, a mislim da cu i uraditi ekg i mozda i stitnu pregledati, bice mi puno lakse ako to bude u redu :/
Цврц. Ја из Београда.
Треба да урадиш прегледе који нису инвазивни и немају последице по здравље. Проширена крвна слика иначе треба редовно да се ради. Ни ЕКГ није на одмет. Немој да радиш ултразвук штитне жлезде јер може да утиче на њу. То радиш само када мораш. Довољно је из крви да видиш T3, T4, TSH, Anti-TG. За јетру можеш AST, ALT, ALP. Обавезно масноће и тако то.

Треба да урадиш прегледе који нису инвазивни и немају последице по здравље. Проширена крвна слика иначе треба редовно да се ради. Ни ЕКГ није на одмет. Немој да радиш ултразвук штитне жлезде јер може да утиче на њу. То радиш само када мораш. Довољно је из крви да видиш T3, T4, TSH, Anti-TG. За јетру можеш AST, ALT, ALP. Обавезно масноће и тако то.