Movalis lek

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Milinka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2007 5:02 pm

Movalis lek

Post od Milinka »

Da li mi neko moze reci nesto vise o leku Movalis?Moja majka pati od osteoarthritisa i nedavno je dobila da pije Movalis.Kaze da ne samo da otklanja bol vec zaustavlja i proces okostavanja.
Hvala
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Nesteroidni antireumatik kao i masa drugih, za nijansu manje stetan po zeludacnu sluzokozu od ostalih /diskutabilno, obzirom da se stetno dejstvo ispoljava preko stetnih prostaglandina a ne direktno na sluznicu/. Deluje antiinflamatorno kod upale zglobova i ima stetno dejstvo na kostani matriks a ne povoljno!!!!
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od judith »

Moj tata pije movalis i kaze da mu je veoma pomogao kod upale zglobova koja je posledica psorijaze . O losim efektima uzimanja leka , ne znam nista!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Gotovo da Nema leka koji nema i neka sporedna nezeljena dejstva. Bitno je da je korist od njegove upotrebe visestruko veca od stetnih efekata i da isti nisu alarmantni.
Iz iskustva, ne postoji univerzalno dobar antireumatik, vrlo je individualno koji ce kome biti bolji, podnosljiviji....efikasniji...
Ako mu odgovara, neka ga koristi.
desko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 06, 2009 4:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od desko »

ja koliko znam Movalis je trenutno najbezbedniji antireumatik. Ne postoji bezbedan ali se bar mogu gradirati po verovatnoci da izazovu neko nezeljeno dejstvo.
naravno ako pacijentu ne odgovara treba ga menjati. To vazi za svaki antireumatik pa i za Movalis.
Odgovori