Nimulid gel
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Nimulid gel
Imam povredu kolena, doktor kaže da je verovatno meniskus u pitanju. U kojoj meri mi može pomoći Nimulid gel koji trenutno koristim?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nimulid u bilo kom obliku moze povoljno da utice na smanjenje bolova. Na zalost, posto je bol zastitni mehanizam koji nam signalizira da nesto nije u redu, eliminacija bola moze da dovede do preteranog koriscenja povredjenog dela tela i da pogorsa postojece stanje.
Mislim da bi bilo najuputnije da koleno pogleda ortoped i proceni o cemu se radi i kakvo bi lecenje bilo najsvrsishodnije
Mislim da bi bilo najuputnije da koleno pogleda ortoped i proceni o cemu se radi i kakvo bi lecenje bilo najsvrsishodnije
Ja imam potpuno negativno misljenje o tim gelovima. I sam sam koristio Sinedol gel prilikom povrede ramena i zgloba na nozi ali nisam primetio da on bilo sta pomaze. Mozda i moze da pomogne kod laksih povreda ali kod mog smrskanog ramena definitivno nije bilo sanse. A i kako moze najobicniji gel da mi zaleci povredu koju sam postepeno povecavao mesecima?
Sto rece Veljko, mozda utice na smanjenje bola ali to je jos gore jer te samo zavarava, evo ja sam na primer pio RAPTEN-K koji je bukvalno POTPUNO neutralisao bol u mom ramenu (koji je zaista bio vrlo jak u pocetku) ali sta mi to znaci ako on uopste ne leci povredu. Bol mogu da podnesem.
Sto rece Veljko, mozda utice na smanjenje bola ali to je jos gore jer te samo zavarava, evo ja sam na primer pio RAPTEN-K koji je bukvalno POTPUNO neutralisao bol u mom ramenu (koji je zaista bio vrlo jak u pocetku) ali sta mi to znaci ako on uopste ne leci povredu. Bol mogu da podnesem.
Koristila sam nekoliko meseci nimulid gel zajedno sa nimulid tabletama zbog jakih bolova!
Mogu slobodno reci da je to najbolje sredstvo (i to bas ta kombinacija), a sve ostale gelove sam probala...
Ustvari, kod nimulida je dobro sto te potpuno opusti, i za vreme trajanja leka ne bi trebalo da radis nikakve nagle i teske pokrete povredjenog dela (da te ne zavara sto ti je bol prestao od nimulida).
Meni su svi bolovi brze nestajali od nimulida, kao da je mom organizmu bilo lakse da se izbori sa povredom, dok sam uzimala nimulid tablete i koristila ge
Mogu slobodno reci da je to najbolje sredstvo (i to bas ta kombinacija), a sve ostale gelove sam probala...
Ustvari, kod nimulida je dobro sto te potpuno opusti, i za vreme trajanja leka ne bi trebalo da radis nikakve nagle i teske pokrete povredjenog dela (da te ne zavara sto ti je bol prestao od nimulida).
Meni su svi bolovi brze nestajali od nimulida, kao da je mom organizmu bilo lakse da se izbori sa povredom, dok sam uzimala nimulid tablete i koristila ge