To sam prvi put osetila u 11 godini zivota kada sam se vracala iz skole. Bilo je leto i jako vruce, a meni su poceli da oticu prsti na rukama. Najpre sam osecala svrab, a nakon toga bol i jos vece oticanje. Kada sam dosla kuci i sela nakon pola sata otok je nestao. To mi se desavalo i narednih godina i sada, samo sa razlikom da nema prethodnog svraba ni bola nego prsti pocinju da mi oticu. Nekad samo kaziprst i srednji prst jedne ruke, nekada citava jedna ruka, nekada obe i dlanovi, tako da ne mogu da stisnem saku. Ponavljam da mi se to samo ponekad desava, ali uvek leti kada je vruce i ja idem u setnju. Otok mi nestane nakon pola sata ili dva sata (ovosno od toga koliki je bio) kad sednem ili popijem nesto ili stavim ruke u toplu slanu vodu. Inace ne pijem, ne pusim, ne trosim lekove, nemam bolove u predelu bubrega. Da li je neko od Vas ikada imao ove simptome i moze li da napise sta mu je pomoglo?
Hvala Vam od srca na odgovorima!
Cvetak zanovetak
Oticanje prstiju na rukama
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 2:51 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Našla sam zanimjiv članak na Internetu u kome piše kako se često dešava da ljudima kada hodaju po vrućini oteknu ruke.
Uzrok može biti znojenje kojim se gube elektroliti (soli) i tkivo otekne zbog neravnoteže, centrifugalna sila
(zbog pokreta ruku tokom hodanja), nagomilavanje krvi u ekstremitetima...
Možeš da probaš da razmrdaš ruke u toku šetnje, da paziš da ne dehidriraš ili gricneš nešto slano.
Evo članka (na engleskom je):
http://walking.about.com/cs/med/a/swollenhands.htm
Uzrok može biti znojenje kojim se gube elektroliti (soli) i tkivo otekne zbog neravnoteže, centrifugalna sila

Možeš da probaš da razmrdaš ruke u toku šetnje, da paziš da ne dehidriraš ili gricneš nešto slano.
Evo članka (na engleskom je):
http://walking.about.com/cs/med/a/swollenhands.htm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 2:51 pm