pomoc i misljenje!!!!!!!!!!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dragana_1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2007 10:47 pm

pomoc i misljenje!!!!!!!!!!!!!

Post od Dragana_1 »

"u predelu glave pankreasa i predelu papile vidljiva hiperehogena nepravilna struktura od koje krece d. holedohus koji je suzenog lumena koji je oko 2 mm i takav je u proximalnim partijama, u holecisti brojni kalkulusi. dg Susp. Stenosis d.choledochi maligna Susp. Tm capitis pancreatis"

pre mesec dana su mom tati dijagnosticirali tumor pankreasa,izgubio je prvih 10 dana u bolnici 20 kg,javio je se zbog zutila, u medjuvremenu su mu plasirali stent u zucni kanal i sada je stanje stabilno,nalazi su se popravili,bilirubin se spustio,mokraca nije vise tamna,jede normalno,i zutilo se povuklo ali ne u potpunosti, bolove ima povremeno ali se normalno krece i pusten je iz bolnice do operacije....operacija je zakazana kroz 7 dana.....da li bi mi neko mogao dati svoje misljenje, da li ima neke nade s obzirom da se on dobro oporavio u zadnjih par dana,nalaz pluca uredan,nema vidljivih metastaza na druge organe
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Zao mi je sto prolazite ovako traumaticnu situaciju, sigurno nikome od vas nije lako da se nosite sa jednom ovakvom vescu u porodici. Tumori pankreasa su u principu dosta teski, ali kakva ce prognoza svakog pojedinacnog slucaja biti zavisi od velikog broja faktora: godina pacijenta i njegovog stanja pre bolesti, njegovog imuniteta i snage organizma, ot toga da li je tumor lokalizovan i kog je stepena (da li je dao metastaze negde - kazete da su pluca cista sto je dobro, no ovi tumori znaju metastazirati na razlicite organe). No medjutim, kako se zapravo ne zna d ali se radi o malignitetu (dijagnoza koju ste prepisali kaze 'suspektno na.....' ali to ne znaci da ce se neophodno ispostaviti kad pacijenta otvore da se i radi o malignitetu) moze da se isto tako desi da se radi o cisti na pankreasu koja takodje moze da da sve simptome suzenja lumena duktusa koje bi dala i maligna tvorevina na tom mestu....
Dakle, nemoguce je bilo sta sada pouzdano tvrditi, i sve bi se svelo na brojne spekulacije 'sta bi bilo kad bi bilo...'

Ono sto ja uvek kazem pacijentima jeste da UVEK ima nade, sve dok je covek ziv, dokle god dise, dokle god mu srce udara - uvek ima nade. LJudsko telo je cudo prirode, medicina i nauka su znatno uznapredovali - sto bi reko nas narod 'Nema smrti do sudnjega dana!'. Prema tome, naravno da treba da se nadate, damislite pozitivno, da se borite - tatino stabilno i dobro mentalno stanje, volja da se bori, da zivi i da veruje ima znacajno mesto u njegovom kako lecenju tako i kapacitetu tela da se nosi sa tumorom (ukoliko se o malignitetu radi).

Puno pozdrava i srece.
Dragana_1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2007 10:47 pm

Post od Dragana_1 »

pre svega se mnogo zahvaljujem na dobrim recima podrske i takodje hvala na strucnom misljenju......mi smo svi pozitivno nastrojeni i nadamo se dobroj prognozi,mada je hirurg koji treba operisati tatu rekao da ce sve tek biti jasno kada ga "otvore" .....za sada se njegovo opste stanje postepeno popravlja, organizam je dosta ojacao,prima i plazmu zadnja tri dana,normalno jede i pije,njemu je 57 godina i do zadnjih mesec dana je bio odlicnoj kondiciji, mi se dalje nadamo i borimo :)

jos jednom HVALA :)
Odgovori