prirodni lekovi za smirenje
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
prirodni lekovi za smirenje
Kakva su vam iskustva sa prirodnim lekovima za smirenje?Sta ste koristili?Kakav je ucinak bio?
Re: prirodni lekovi za smirenje
Tinktura i caj od valerijane. Solidan ucinak! Takodje preporucujem i Persen koa i AntiStress sokove (Next), na biljnoj bazi je, zdravo a smiruje 

- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Persen je vrlo dobar. I valerijana (nisam nista citao, ali mislim da se Persen pravi od iste, bar mi slicno mirise)...
Cogito ergo doleo....
Jel nekad dozvoljeno kombinovati prirodu i sintetiku?
Radi kako hoces. Sinteticki antidepresivi, anksiolitici...tipa zepama su bezbedni u preporucenim dozama, a ti ih prepolovi. Ali valerijana i persen su sasvim dovoljni osim ako ti ne treba Li i slicno 

ja povremeno pijem persen tablete. mislim da je u njegovom sastavu valerijan, matičnjak i menta. meni je on dosta dobar. ovisi koliko sam napeta u tom trenu, pa je djelovanje nekada jače , a nekada slabije. zatim dobar ti je i čaj od gospine trave. čula sam da su dobre i kapi valerijane. ja sam prije pila čaj pod nazivom relaxherb od agristara. meni je bio dobar. mješavina matičnjaka, kamilice, hmelja, paprene metvice i lavande. trenutno pijem čaj Valeral od holyplanta, u čijem sastavu se nalaze valerijan, cvijet gorke naranče, matičnjak i paprena metvica. e taj mi je super, je da jako smrdi dok ga praviš hehe, no djelovanje je jako dobro. barem meni. i mama ga pije jer u zadnje vrijeme pati od nesanice. kaže da se preporodila. eto nadam se da sam barem malo pomogla
i dali je tko koristio bachove kapi? čujem da su i one jako dobre

i dali je tko koristio bachove kapi? čujem da su i one jako dobre
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Mozda sam smesna ali sta ti je "Li i slicno"?MACHINE napisao:Radi kako hoces. Sinteticki antidepresivi, anksiolitici...tipa zepama su bezbedni u preporucenim dozama, a ti ih prepolovi. Ali valerijana i persen su sasvim dovoljni osim ako ti ne treba Li i slicno

Li - Litijum, alkalni metal rednog broja 3 u peiodnom sistemu elemenata, koristi se kod jacih manijacno-depresivnih stanja
preparati na bazi valerijane (sa dodatom mente, kamilice) s prirodni anksiolitici, a preparati a bazi kantariona prirodni antidepresivi. njih mozete uzimati samoinicijativno.
medikamente iz grupe anksiolitika vam ne bih preporucio da uzimate samoinicijativno, jer se veoma lako sklizne zavisnost, pogotovo sa preparatima novije generacije (xanax). antidepresivi su jos ozbiljnija grupa lekova, a pomenti litijum se napusta (u terapiji manije) zbog nefrotoksicnosti.
medikamente iz grupe anksiolitika vam ne bih preporucio da uzimate samoinicijativno, jer se veoma lako sklizne zavisnost, pogotovo sa preparatima novije generacije (xanax). antidepresivi su jos ozbiljnija grupa lekova, a pomenti litijum se napusta (u terapiji manije) zbog nefrotoksicnosti.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
persen!!! 

Meni persen nije pomogao nikad. Pio sam po 2. Diazepam je vec drugo, ali ja izbjegavam to piti i fokusiram se na prirodnim biljnim cajevima. Maticnjak, nana, majcina dusica.
- andjelija81
- Aktivan član
dok ne proba nece znati da li joj pomaze ili ne .. . sve je individualno
imam i odlican recept za cajnu mesavinu, pokusacu da ga pronadjem
imam i odlican recept za cajnu mesavinu, pokusacu da ga pronadjem

Persen ništa ne pomaže bar meni, čaj od nane kupljen u listovima u apoteci bez šećera, čaj za smirenje ima takođe u apoteci. Kantarion koji je ružan pa ga treba koristiti sa kamilicom da bi se mogao popiti. Bromazepam jedna kutija 1,5 mg mi je pomogao, ali ne treba stalno piti jedna kutija stabilizovati se i završiti s njim.

- andjelija81
- Aktivan član
evo jednog odlicnog recepta!!
Cajna mesavina za opustanje:
50 gr nane
50 gr hmelja
50 gr bosiljka
50 gr valerijane
50 gr maticnjaka
Sve pomesati u jednu veliku teglu!