Elem problem je u cestom nocnom budjenju i nekoj hronicnoj neispavanosti. Ranije sam obilno vecerala pa sam mislila da zbog toga cesto ustajem nocu(i po 4-5 puta) da idem u wc. Pocela sam da jedem veoma malo uvece-salatu ili pahuljice s jogurtom. Mislila sam da je los krevet u pitanju, medjutim skoro sam kupila novi koji mi je udoban. Ranije sam legala oko 4-5, sad oko 2-3. Na kratko je prestalo to nocno ustajanje i odlazenje u wc medjutim evo vec dve nedelje se ja budim sigurno na svakih sat, nekad odem u wc, nekad se samo okrenem u krevetu. Eto, bukvalno se svaki cas budim. Pri tom mi i dugo treba da se uspavam iako ne spavam dugo i umorim se preko dana. Inace oduvek sam volela dugo da spavam(10-12 sati taman) sad jedva uhvatim 8, ne zato sto nemam vremena-imam napretek jer spremam prijemni i nista drugo ne radim, ali jednostavno ne ide... I to rezultira ogromnim podocnjacima, neispavanoscu, umorom, glavoboljama ponekad itd. Danas sam morala i preko dana da dremnem jer nisam imala snage ni za sta, medjutim i to je bilo traljavo-svaki cas ustajanje, budjenje i to u 2,5 sata. Al interesantno je da ja svaki put kad se probudim vrlo lako nastavim da spavam, ali jednostavno i to malo sto spavam je nekvalitetno. E sad, razmisljam o tome da je to mozda na nervnoj bazi, imam sad neke probleme, ocekuje me taj prijemni za koji sam vise sigurna da necu proci nego da hocu, otac mog decka je tesko bolestan i ja sam ukljucena u sve to, pored toga imam i neki spor oko nasledstva... Ja se trudim da preko dana ne mislim o svemu tome koliko je to moguce i da se skoncetrisem na ucenje. Uglavnom mi to i uspeva, medjutim uvece kad legnem mi se sve to mota po glavi, zbog cega verovatno i ne mogu da zaspim. E sad ne znam jel moguce da zbog toga i lose spavam, da je to u odredjenoj meri i problem na nesvesnom nivou? Ne znam, nisam pametna, ali znam da mi je ovako jako tesko da funkcionisem, narocito mi je tesko zbog toga sto moram da ucim a za to mi treba puna budnost i koncentracija...
Pre mesec dana sam imala veliki stres zbog kog dve noci nisam spavala i mama koja je inace srcani bolesnik mi je dala tad pola bromazepama od 3mg, sto ce reci 1.5 tu trecu noc i spavala sam kao klada. E pa sad je doslo dotle da razmisljam ponovo da uzmem samo da se jednu noc kao covek naspavam

Jel imate neko resenje?

Hvala unapred