Reakcija na Citalopram (Citalex)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Reakcija na Citalopram (Citalex)
Imam 24 godine, pijem citalex (citalopram) već 20 dana, neuropsihijatar prepisao, bez njega nikako nije moglo, strahovi, nerelna briga, nerealni strahovi, "šta ako" pitanja konstantna, nestabilnost, potpuna nesposobnost za bilo šta zbog ovih stvari, nekako na silu učenje za ispite koje niakko ne ide zbog jednostavno oštećene memorije, koncentracije, pažnje od ovih svih stvari. Sa njim je sve to uglavnom nestalo ali je ostalo tipa zamišljenost, slaba pokretljivost, tromost mozga, pamćenje nula, radna memorija u minusu, mada opet malo bolja nego bez leka, lai opet je učenje mučenje jer je koncentracija i pamćenje niakkvo, prosto je grota gledati takak očajan rad mozga, gde sve jednostavno ispari nakon minute, i dalje dakle nije idealno, daleko od toga. Desilo se da sam juče preskočila lek, i uveče mi se mozak definitivno razbistrio, kao u najboje dane, ja učim kao nekada popuno bez problema, pamtim što je najvažnije, mozak bistar, brz, zdravorazumski, sve super, kao u najbolje dane, potpuna bistrina i bistrina osećaja života, vidimjasno šta su bitne a šta nebitne stvari, mogu da osećam život, ljude, nisam daleka. I tako i danas do podne kada sam popila lek. Opet krenuo malo da mi se muti razum, pamćenje, koncentracija, mozak se polako tromi ponovo. E sad, naravno, ne pada mi na pamet da prestajem sa lekom jer znam da će ono užas stanje puno strahova nerealnih i plus svega ovog kako je sad da se vrati, jer sam nekoliko puta ranije (pošto se već duže vremena lečim od anksioznosti i njom prouzrokovane depresije) padala u tu zamku, prekinem pa mi bude sjajno par dana, bolje nego ikad, i posle sve ispočetka, al me zanima kako da postignem to stanje koje sam imala juče, dakle tu bistrinu bez zamućenosti, potpuni doživljaj života, osećaj, dakle sve normalno gotovo. PLEASE, ako je neko imao iskustva ili sličnu reakciju ili razume ovu reakciju da je objasni i da mi kaže šta da očekujem dalje i kako da postignem za stalno taj osećaj. Jučerašnji dan mi je dao nade da sve može da bude kao nekad, tačno mi se vratio stari mozak nakon dugo vremena, bistar osećaj života, onako kako je to normalno, bez ikakvih strahova i odsutnosti. Sad mene zanima zašto se baš to javlja kada preskočim lek, jer ovo nije prvi put da se tako desilo. I na šta to ukazuje, šta dalje treba da radim da zadržim taj blažen osećaj normalnog doživljavanja života, bistrog, jasnog??? Molim vas, ko je upućen nek mi pomogne, nije ljudski živeti ovako sa nenormalnim doživljavanjem života, sve bih dala da može svest da mi bude bistra kao što je to bila juče. A ja se sa tim mučim već godinama. Hvala.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Reakcija na Citalopram (Citalex)
Лек прави проблем, то је ваљда очигледно.
ali bez leka je jos gore. Ovako mi je rasuta paznja i koncentracija a bez leka mi je mozak dezintegrisan , tek tad ne mogu da učim i da iamm normalne funkciej mozga, ovako mi je mozak bar donekle povezan ali kao da je "zaboravan" i rasuta pažnja. Nije idealno dakle. Pa me zaniam ima li neko od doktora da kaže o čemu se tu radi i šta dalje. Ovo je ad sa najmanje nuspojava, sa prethodnim ad-ovima nuspojave su bile mnogo gore
Možda da promeniš lek? Escitalopram umesto citaloprama. A i Zoloft je veoma podnošljiv.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Превише си млада да би се кљукала таквим лековима. Они успоравају твој мозак тако да не може да ради нормалном брзином јер када ради нормалном брзином превише размишљаш.
Све је у глави, нарочито оно што већ јесте тамо.
Верујем да можеш да се ослободиш непотребних мисли. Ако не можеш сама, ваљда би се нашао неки психијатар да ти помогне.
Животне проблеме морамо сами да решавамо преузимајући одговорност за свој живот. Сваљивање одговорности на друге само компликује проблем. У овом случају "други" су лекар и таблете.
Све је у глави, нарочито оно што већ јесте тамо.

Животне проблеме морамо сами да решавамо преузимајући одговорност за свој живот. Сваљивање одговорности на друге само компликује проблем. У овом случају "други" су лекар и таблете.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 06, 2017 9:50 pm
izvini sto te smaram,ali prepisala mi dr.psihijatar citalex,pio sam ga nekih 7 dana,i od tada mi je jos gore,a imam anksioznost inace.prestao sam da ga pijem jer su mi motoricke sposobnosti znatno oslabile,vid katastrofa,kao da mi sve iskrivljeno,bezi levo desno,pamcenje,koncentracija 0.prestao sam da ga pijem,ali se sada osecam sacuvaj boze,kao da mi se memorija prazni,neki osecaj ogromne malaksalosti,sta ti mislis iz tvog iskustva jel to sve od citalexa,i ako jeste sta mi je ciniti?pozz
znas kako , batali te lekove i pocni da koristis "spid" znaci usmrkas 2,3 lajne... i ima da ucis 200 na sat... koncetracija 220 na sat.... znaci spid sadrzi glavnu supstancu amfetamin.. amfetamini su sinteticki stimulansi centralnog nervnog sistema i uzrokuju znatne promene mentalnih funkcija i ponasanja... ulicni izraz "speed" odnosi se na razne derivate amfetamina... najcesci oblik amfetamina na ulici je amfetamin sulfat, beli prah cija cistoca varira obicno izmedju 6 i 10%... metamfetamin se dobija preradom efedrina ili pseudoefedrina koji se koriste kao lek..... metamfetamin hidroklorid je potpuno srodan amfetaminu, a dosta se koristi jer ima izrazenije delovanje, a jednostavniji je i jeftiniji za proizvodnju.... najcecce se pojavljuje kao beli prasak bez mirisa, gorkog ukusa, ali moze se naci i u obliku tableta, kapsula ili kristala..... kristalici (metamfetamin), slicni ledu ...izazivaju jacu reakciju i imaju dugotrajno delovanje maksimalno i do 30 sati... standardna pakovanja su providne najlonske kesice sa prahom ili sa kristalicima... retko cist iznad 50%, ulicni amfetamin se mesa sa kofeinom, decjim puderom, aspirinom, glukozom, pa čak i obicnim brasnom. .. tako da kad budes uzimala testiraj ga dobro pre kupovine
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ма да, само ти слушај Давида и те психотике замени дрогом јер се то чини ингениозним решењем па ћеш да будеш као он.

Svi lekovi iz grupe SSRI u koje spada i citalopram tj citalex na pocetku terapije pogorsavaju anksioznost i zato se pacijentu na pocetku terapije savetuje neki benzodijazepin makar po potrebi, jer inace osecaj zna da bude gadan. Treba nastaviti sa citalexom, ali je pravo mucenje uvedjenje leka bez benzodijazepina.