Salazopyrin EN 500mg

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Neciska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:10 am

Salazopyrin EN 500mg

Post od Neciska »

Postovani,pijem navedeni lek vec oko 3 meseca i to 2x ujutru i 1x uvece.Zanima me sledece,posto sam veoma mlad doktorka mi je rekla da po nekada npr za moj rodjendan ili neku priliku mogu popiti 2-3 piva,pa me zanima kakav je uticaj i da li moze biti stetnih posledica?U napred hvala.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Salazopyrin EN 500mg

Post od vasa »

Ja pijem vec godinu dana 3x1 al ne pijem alkohol uopste zbog bromazepama i td.
Inace imam KOLAGEN-KOLITIS al ne znam bas koliko mi je pomogao--treba za par meseci da ponovim kolonoskopiju da bi se utvrdilo jel bilo efekta sto sam pio.Do duse malo se bolje osecam-moj najveci problem su bili gasovi-kojih se nisam mogao osloboditi-i probava mi je bila losa al posle ranisana 2 meseca se popravilo stanje iako ja ne jedem ljuto ,papreno,kiselo,preslatko vec 10 godina --cak mi smeta i slatka paprika i kuvani paradajz..
Koje su tvoje tegobe-jesi li isao na kolonoskopiju?
Neciska
Novi član
Novi član

Post od Neciska »

Ja imam ankilozirajuci spondilitis,moze i za to da se daje,i pomaze mi sedimentacija je pala,ali je kuk napadnut,pa sada trebaju da mi daju injekciju u zglob kuka takozvanu blokadu da bih mogao da se krecem.Inace imam samo 22 godine i zato me interesuje jos necije misljenje u vezi tog leka.Mada doktorka kaze da mogu po nekada da popijem neko pivo ali ne da se napijem,ali opet mlad sam,tu su rodjendani,izlasci...Ako jos neko zna nesto o ovom leku neka se javi :)
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

JEL ti samo zbog tog spondilitisa prepisan taj lek ili imas problema i sa debelim crevom-probavom?
Meni je prepisan zbog kolitisa al mi je vise pomogao sto se tice reumatskih tegoba.
Inace-sedimentacija mi je godinama 25-35 i sad pre 2 meseca mi je bila 15-ne znam zbog cega al nisam siguran da je zbog salazopirina jer sam ga pio vec vise od godinu dana a i kontrolisao krv vise puta. Ja mislim da je zbog zuba-koji sam izvadio-bio je pokvaren?? Videcemo ubuduce.
Nije valjda da moras blokadu vec u 20. godini-svaka cast kad ti mislis o pivu u toj situaciji-ja bih se i hleba odrekao a kamoli alkohola-malo karikiram-izvini
Verujem da ti nimalo nije lako ako te kuk tako boli al dobro je da ne budes savim opterecen i predan tome-nadam se da ce proci i da ce biti bolje.
NO ipak mi nekako cudno-te blokade sam cuo samo stariji da primaju--ja bas imam problema sa krstima al nije mi nikad bas ustanovljeno sta je-dosta mi pomaze diklofen -samo sto ne smem da ga pijem zbog probave i kolitisa i TEDONAL-mast a nekad me samo prodje i samo dodje -ne znam ni od cega -nekad kad opteretim a nekad kad lencarim-ko bi ga znao--
SRECNO
Neciska
Novi član
Novi član

Post od Neciska »

Samo mi je zbog toga prepisan,hvala Bogu nemam drugih problema,a dovoljan mi je i ovaj 1.U meni je sedimentacija bila 87,a inace imam hronicnu upalu krajnika od kad znam za sebe,ali necu da ih vadim,neka ih.Primio sam blokadu 29og februara i sada mogu da hodam,a inace 2 meseca nisam mrdao nigde,to je bilo kao da imam noz zaboden u kuk,uzasni su bolovi bili.A mene sve prodje posle 7-8 piva nista ne boli pa cak ni sutradan :) E ali posle :) Pa o cemu da mislim,dosta mi je to sto ne mogu da hodam kako treba i sto ne mogu da se krecem puno pa cak ni posle blokade mislim bilo je par dana bolje,sada je onako,ali bez stake nista.Pivo,muzika,lek pa nek ide zivot.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Meni stvarno nije jasno da ti sa takvom problemom pricas o 7-8 piva--i izlascima i zurkama a i jos jedno--vidim da si pisao poslednji post u 5h?????
U jednu ruku je dobro ako se ne predajes bolesti al i ludost i spominjati tu kolicinu piva i sedeti za racunarom u 5h..
Kako si tek ziveo kad nisi imao te tegobe?
MISLIM DA MORAS PROMENITI STIL ZIVOTA AKO JE IKAKO MOGUCE-poceti zdravo da zivis i da se ponasas--na zalost tesko je sa takvim problemom al ne moras jos vise pogorsavati,,mlad si ti momak,mozes promeniti zivot totalno ako zelis .
DA LI SI RAZMISLJAO I CITAO DA JE MOGUCE DA SU UZROK TI KRAJNICI_MOZDA-ako bi ih operisao mozda i sa zglobovima ne bi imao probleme--dobro razmisli o tome---
I PORED SVEGA JA TI DRZIM PALCEVE I DA OZDRAVIS STO PRE
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

voleo bih da cujem sta se desavalo nakon 2012. kad si zadnji put pisao..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Пошаљи му приватну пуруку јер ће тако сигурно добити обавештење о њој, под условом да још увек користи исти емаил налог.
Odgovori