Sta mi je???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

dadob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 10:14 pm

Sta mi je???

Post od dadob »

Pozdrav svima,

pokusacu sto preciznije opisati svoje stanje i ako me neko moze uputiti na to sta mi je bicu mu jako zahvalan!!!

imam 23 godine,student sam!imam odredjene tegobe vec 3 mjeseca:sve je krenulo od jedne veceri kada mi se pocelo odjednom vrtiti i posao sam pasti u nesvijest medjutim nekako sam uspio leci i podici noge cime sam izbjegao totalan gubitak svijesti!nakon sto mi je bilo bolje otisao sam u hitnu.tu su mi dali neku inekciju i izmjerili pritisak oko 150/90,navodno od straha!od tada 2 mjeseca svaki dan i po citav dan bez prestanka sam imao te vrtoglavice..da docaram osjecaj je kao kad se malo popije alkohola pa vas pocne nosati e tako mi je odprilike bilo..radio sam EKG-sve je uredu,vadio sam krv gdje sam radio kompletnu krvnu sliku-i to je sve uredu,isao sam kod interniste-sve uredu,isao sam kod neurologa i radio AUDIOGRAM,VISUS,URL,DIGITALNI EEG i EVOCIRANE POTENCIJALE..samo mi je kod EEG-a propisao B-complex i nista vise..

sada u januaru sam imao dosta blaze tegobe ali su mi se nakon par dana pojacali nakon sto mi je neurolog rekao da pijem 1 mjesec dana LEXILIUM od 1,5 mg.

slikao sam pluca i vratnu kicmu i to je takodje bilo uredu..

imam krivu kicmu jos od srednje skole..imam osjecaj naglasene nervoze i napetosti..takav sam po prirodi od kad pamtim za sebe ali je sve bilo u granicama..nemam glavobolje nego sam to kao neko bjezanje slike pred ocima..imam nekada osjecaj tako nekog pritiska u glavi..desi mi se neretko osjecaj da odjednom mi pocnu trnuti sake(inace sake su mi uvijek hladne jos od malena cak nekad i preko ljeti),sav problijedim,preznojim se i uhvati me takav neopisiv osjecaj da moram nesto staviti u usta bilo to nesto za piti ili jesti(cak mi je dovoljna i zvaka ili bombona)..
uz to moram reci da imam konstantno pistanje u usima i nizi pritisak,pretezno je imedju 90/55(malo rjedje) i 110/65(cesce)..

najgore mi je sto mi to stvara jacu nervozu i napetost i ne mogu ni uciti kako treba niti normalno zivjeti..sve mi je vise dosadilo pa ako neko zna sta je u pitanju neka javi..jel zeludac ili nervoza ili kicma ili nesto drugo....

hvala unaprijed i izvinjavam se na ovako opsirnom tekstu
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

vi imate tipicnu anamnezu za ankciozni poremecaj - sto pre se obratite psihijatru koji se bavi ovim poremecajem, potrebna vam je psihoterapija! to sto ste osetili je bio napad panike.
pijenje lexilijuma "po potrebi", a pogotovo svakodnevno nema nikakvog smisla!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Primecujem sa tugom da je sve vise ovakvih pitanja sa skoro identicnim simptomima, na zalost sve vise kod mlade populacije. Gde nas to vodi? :-?
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Re: Sta mi je???

Post od lujka »

dadob napisao:Pozdrav svima,

pokusacu sto preciznije opisati svoje stanje i ako me neko moze uputiti na to sta mi je bicu mu jako zahvalan!!!

imam 23 godine,student sam!imam odredjene tegobe vec 3 mjeseca:sve je krenulo od jedne veceri kada mi se pocelo odjednom vrtiti i posao sam pasti u nesvijest medjutim nekako sam uspio leci i podici noge cime sam izbjegao totalan gubitak svijesti!nakon sto mi je bilo bolje otisao sam u hitnu.tu su mi dali neku inekciju i izmjerili pritisak oko 150/90,navodno od straha!od tada 2 mjeseca svaki dan i po citav dan bez prestanka sam imao te vrtoglavice..da docaram osjecaj je kao kad se malo popije alkohola pa vas pocne nosati e tako mi je odprilike bilo..radio sam EKG-sve je uredu,vadio sam krv gdje sam radio kompletnu krvnu sliku-i to je sve uredu,isao sam kod interniste-sve uredu,isao sam kod neurologa i radio AUDIOGRAM,VISUS,URL,DIGITALNI EEG i EVOCIRANE
POTENCIJALE..samo mi je kod EEG-a propisao B-complex i nista vise..

sada u januaru sam imao dosta blaze tegobe ali su mi se nakon par dana pojacali nakon sto mi je neurolog rekao da pijem 1 mjesec dana LEXILIUM od 1,5 mg.

slikao sam pluca i vratnu kicmu i to je takodje bilo uredu..

imam krivu kicmu jos od srednje skole..imam osjecaj naglasene nervoze i napetosti..takav sam po prirodi od kad pamtim za sebe ali je sve bilo u granicama..nemam glavobolje nego sam to kao neko bjezanje slike pred ocima..imam nekada osjecaj tako nekog pritiska u glavi..desi mi se neretko osjecaj da odjednom mi pocnu trnuti sake(inace sake su mi uvijek hladne jos od malena cak nekad i preko ljeti),sav problijedim,preznojim se i uhvati me takav neopisiv osjecaj da moram nesto staviti u usta bilo to nesto za piti ili jesti(cak mi je dovoljna i zvaka ili bombona)..
uz to moram reci da imam konstantno pistanje u usima i nizi pritisak,pretezno je imedju 90/55(malo rjedje) i 110/65(cesce)..

najgore mi je sto mi to stvara jacu nervozu i napetost i ne mogu ni uciti kako treba niti normalno zivjeti..sve mi je vise dosadilo pa ako neko zna sta je u pitanju neka javi..jel zeludac ili nervoza ili kicma ili nesto drugo....

hvala unaprijed i izvinjavam se na ovako opsirnom tekstu
23 ti je godine i na studijama si. Imaљ li djevojku, izlaziљ li u prirodu, ili si sa kompjuterom i knjigom.
Imaљ li nekog na selu, nemoj da ti je teљko otiжi na selo i fiziиkog rada se latiti.
Kako ti napreduje studij, ako je loљe , a ti traћi posao koji moћeљ, samo nek je иestit, pa na ovom svijetu ћive ljudi od neobrazovanih do doktora nauka. Procjeni gdje si i nemoj se stidjeti, kakav bi svijet bio da mo svi iste inteligencije.
Tebi treba normalan ћivot jednog muљkarca sa 23 godine kako u ljubavnom ћivotu tako i druљtvenom.
Nadam se da жeљ me shvatiti љta sam htjela reжi. Sve najbolje.
Kako je lepo biti mlad.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Mrs.Parker i Lujka, da li vi znate kako to izgleda anksiozni poremecaj?
Kako nastaje i zasto se desava? I da nijedna osoba to ne zeli da ima?

Decko, uradi ono sto ti je dr.Bg napisao!
Trazi od neuropsihijatra u domu zdravlja da ti da uput za Institut za Psihijatriju nalazi se u KBC Srbija i trazi dr.Milana Latasa koji tamo radi, odlican je za taj problem. A mozete i bez uputa, a u tomslucaju se placa!
I koliko se ja secam Latas je ranije, pacijente, primao ambulatno utorkom, ne znam da li je jos uvek tako!
Suzana_1983
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 11:58 am

Post od Suzana_1983 »

Zdravo na site! Bidejki sum od makedonija ke se obidam na srpski iako mnogu slabo go vladeam.

Sto se tice anksioznost moram priznati da me prati vec 10 godina nazalost, a ja imam 25 godina i primetila sam da je sve to uzrok smrti moje bake i od tada do dan danas ja nemam miran zivot, te napadi na gushenje, tegobe u grudima, strah od smrti cak i sve to me dovodilo (jedan put ) i do bolnice dezurne u 2h po ponoc, strashno. bila sam kod lekara, uradila, EKG, EEG sve je to bilo u redu, kod neuropsihijatra, dala mi tablete ASENTRA i prekinula nakon 3 dana konzumiranje, radi anksiozni napad i primetila sam da je to bilo nakon jedna losha vest od moje drugarice da je umro njen svekar, kako i da je od tada i sada imam povremeno takve tegobe ali nije to dom stanju, primecujem da to mi se deshava kada se govori od smrti o bolestima nekome. Sada je moja majka bolestna i ja stalno imam ruzne slike pred sobom, da ce ona uskoro umre, sahrane i takve ruzne stvari.
Pomozite mi kako da izbacim te slike iz glave i kako da produzim sa normalnim zivotom. Udata sam imam malo dete 16 meseca, stalno placem bez prizine (t.e imam i porodicne probleme) neke banalnosti shto me uzmeniravaju...i da ne zamaram, to je u kratke crti ono shto me muci! Moze li mi neko dati neki sovet!
Hvala vam puno unapred! Pozdrav!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Gala06 napisao:Mrs.Parker i Lujka, da li vi znate kako to izgleda anksiozni poremecaj?
Kako nastaje i zasto se desava? I da nijedna osoba to ne zeli da ima?
Ne znam zasto isto pitanje pitas i mene i Lujku...
Znam kako to izgleda i zato sam i napisala moj post u kojem izrazavam tugu zbog sve rasprostranjenijeg poremecaja kod mladih.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

da da,,
oni koji imaju problema bi rekli ,,a kako da radim i da preduzmem nesto kad mi se ne da-ne mogu-bolestan sam,,
Kako god, svako mora izvuci iz sebe poslednji atom snage da pokrene sebe-UZ POMOC NECIJU-i da veruje nekom makar to bilo i suprotno njegovom misljenju.
Pokusati prihvatiti necije misljenje je spas za one koji su u krizi-odustati od svoje tvrdoglavosti (jer ocigledno tu nesto nije dobro-kad si vec u krizi)
Aktivirati se u necemu i promeniti nesto u zivotu-iako je to tesko onom ko je u krizi al svako mora da pokusava -pa menja pa opet ponovo dok ne nadje-samo od sebe se malo sta resava
NASA SUDBINA JE U NASIM RUKAMA-ZATO JE LJUSKOM BICI DAT RAZUM DA UPRAVLJA SVOJOM SUDBINOM.
Sudbinu ima poseceno drvo koje nikakvim svojim gestom nije moglo da izegne da bude poseceno
dadob
Novi član
Novi član

Post od dadob »

Evo da sumiram rezultate! proslo je vise od 1. godine od kako sam otvorio ovaj post
pa cu samo ukratko opisati trenutno stanje, za one koji imaju isti problem a ne znaju
kako da ga rijese!
Nakon sto mi je doktor na ovom forumu napisao sta je, poceo sam da istrazujem o anksioznosti
i napadima panike! Sada sam se doveo u situaciju da sam puno smireniji odnosu na period prije
desavanja ovih simptoma, odlicno se nosim sa svojom situacijom, iako se jos uvijek znaju desiti neki simptomi
(istina rijetko) dobro ih podnosim.Bio sam kod psihologa 2-3 seanse ali sam prestao ici jer sam shvatio sta mi se
desava i kako se nositi sa tim. U sustini ne pijem nikakve tablete, jako rijetko (kada mi je dan izlozen stresom pa mi
se uz to pocnu javljati neki simptomi popijem lexilium od 1.5 mg, ali to se desi jednom u par mjeseci).
Sve u svemu odlicno se osjecam i zahvaljujem se doktoru na savjetu, jer je od tada pocelo moje "ozdravljenje''.
vasa
Stalni član
Stalni član

Re:

Post od vasa »

Lepo da si se zahvalio doktoru, al mnogi bi tebi bili zahvalni kad bi im rekao, konkretnije uputio kako da rese problem,iz svog iskustva. Mozda nije zgodno da pises neki licni problem al mozes ukazati ako je to u pitanju, ili je to problem koji muci vecinu od nas a nismo ga svesni? Sto se tice pomoci doktora verujem da je tebi pomogao al takodje verujem da jedni drugima mozemo pomoci, makar u nekoj meri, jer je i pored doktora mozda i to potrebno kao usmerenje i podrska. Svi koji su na neki nacin resili svoj problem, trebalo bi da budu recitiji-da VISE pisu o tome pa mozda se neko pronadje i bude mu od pomoci.
Hvala
dadob
Novi član
Novi član

Post od dadob »

http://www.anksioznost.net/
informacije sa ove stranice su mi pomogle da shvatim sta mi se desava i kako da se nosim sa tim!

Medjutim, ono sto mi je najvise pomoglo jeste molitva, post, pricesce! Ovo preporucujem svima koji su vernici
i da drzeci se ovoga potrude se da spoznaju veru na pravi nacin! Ja sam oduvek bio vernik ali sam shvatio da to sve nisam shvatao na pravi nacin pa svoje dane zivota i jesam provodio uvek nervozan i ljut!

na ovoj stranici ima jako korisnih savjeta, pa je moja preporuka da se sve ono sto pise na njemu dobro procita jer ce se svi
koji imaju ovaj problem pronaci u tome.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Zahvaljujem!!!!!!!!!
Ovo je vec korisno,
Bas mi se dopalo,sto si prihvatio a vidim i da je stvarno imalo sta da se doda na tvoj prethodni komentar,stvarno mi je zvucao nekompletno ipomalo nekorektno.
Naravno,molim sve da procitaju do kraja iako misle da im je to sve poznato i da su vec citali 100 puta. Mozda jedna recenica dopire do vas i dodirne vasa osecanja -svest i pokrene kolo u drugom smeru,a onda je stvar u vasim rukama i samo treba nastaviti,boriti se, jer VREDI sigurno, makar ponesto lepo u zivotu smo zasluzili samo ga treba naci a ne treba biti halav, pa traziti sve za sebe.
HVALAAAAA i srecno svima
Odgovori