STALNA MUCNINA (U PREDELU GRLA) BEZ I JEDNOG POVRACANJA
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 19, 2016 12:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
STALNA MUCNINA (U PREDELU GRLA) BEZ I JEDNOG POVRACANJA
Imam stalnu mucninu, malo pojacanu ujutru vec mesec dana! Uradila sam sve sto sam mogla, vadila krv vise puta, koprokulturu na bakterije i sve je cisto.
Test na helicobacter isto cisto.
Isla sam kod raznih lekara i svasta su mi govorili (dehidrirala, izgladnjivanje,stres, kiselina..) i davali dijagnoze ali meni nista nije pomoglo i dalje osecam mucninu! Ponekad imam bolove u stomaku.
Poslednje su mi dali lek controloc ali ni to nije pomoglo iako je doktorka bila ubedjena da ce od toga nestati problemi.
Vise ne znam sta da radim. Najveci je problem sto imam 16 godine i sto ne idem u skolu vec mesec dana zbog ovog.
Svasta mi pada na pamet,.. Jel moguce da je to sve psihicki? Al ne verujem jer nemam nikakve stresove i ni oko cega se ne nerviram, a i to bi proslo posle mesec dana! Jel moguce da je neki virus koji traje ovako dugo? Jel ima neko iste simptome? Znaci STALNA MUCNINA, OSECAJ GRCENJA U GRLU, GADOST NA HRANU, BEZ APETITA, BEZ POVRACANJA, PONEKAD BOL U STOMAKU.
Molila bih za pomoc jer stvarno vise ne znam gde da idem i sta da radim. Hvala unapred
Test na helicobacter isto cisto.
Isla sam kod raznih lekara i svasta su mi govorili (dehidrirala, izgladnjivanje,stres, kiselina..) i davali dijagnoze ali meni nista nije pomoglo i dalje osecam mucninu! Ponekad imam bolove u stomaku.
Poslednje su mi dali lek controloc ali ni to nije pomoglo iako je doktorka bila ubedjena da ce od toga nestati problemi.
Vise ne znam sta da radim. Najveci je problem sto imam 16 godine i sto ne idem u skolu vec mesec dana zbog ovog.
Svasta mi pada na pamet,.. Jel moguce da je to sve psihicki? Al ne verujem jer nemam nikakve stresove i ni oko cega se ne nerviram, a i to bi proslo posle mesec dana! Jel moguce da je neki virus koji traje ovako dugo? Jel ima neko iste simptome? Znaci STALNA MUCNINA, OSECAJ GRCENJA U GRLU, GADOST NA HRANU, BEZ APETITA, BEZ POVRACANJA, PONEKAD BOL U STOMAKU.
Molila bih za pomoc jer stvarno vise ne znam gde da idem i sta da radim. Hvala unapred
-
- Novi član
Re: STALNA MUCNINA (U PREDELU GRLA) BEZ I JEDNOG POVRACANJA
Ne, nevina sam pa sam to sklonila kao razlog
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Da li je ta mucnina uvek prisutna? Kako se osecas u drustvu, gde ima puno ljudi? Kako se osecas kod kuce?
Npr. kada ustanes, da li imas isti osecaj mucnine?
Npr. kada ustanes, da li imas isti osecaj mucnine?
-
- Novi član
Da, taj osecaj mucnine imam bas stalno. U drustvu mislim da mi je gore jer je zagusljivo. Takodje ujutru nemam uopste apetit i nema sanse da nesto pojedem, ujutru osecam najvecu gadost na hranu.
U prvih 20 dana sam imala samo osecaj mucnine(stezanja, U GRLU) ali u zadnjih 15 dana i povremeno imam bol u stomaku.
Palo mi je na pamet da je mozda neka infekcija zdrela i da zato osecam gadost na hranu i imam nagon za povracanjem, a da je bol u stomaku poceo od lekova koje su mi davali za zeludac. I da ovo nema veze sa zelucem, da li je to moguce?
U prvih 20 dana sam imala samo osecaj mucnine(stezanja, U GRLU) ali u zadnjih 15 dana i povremeno imam bol u stomaku.
Palo mi je na pamet da je mozda neka infekcija zdrela i da zato osecam gadost na hranu i imam nagon za povracanjem, a da je bol u stomaku poceo od lekova koje su mi davali za zeludac. I da ovo nema veze sa zelucem, da li je to moguce?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Нагон за повраћањем тешко може да има везе са желуцем ако је он празан, осим ако си превише гладна.
Да се ти не отрујеш од никотина? Ако си превише у задимљеним просторијама па још ако и сама пушиш, то је могуће.
Да се ти не отрујеш од никотина? Ако си превише у задимљеним просторијама па још ако и сама пушиш, то је могуће.
-
- Novi član
Moji roditelji puse ali uglavnom na terasi tako da nisu u istoj prostoriji kao ja, a ja ne pusim tako da verujem da nije to u pitanju
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да, али спомињала си журке и да ти је на њима још горе јер је задимљено. Проанализирај то нарочито због тога што ти је мука ујутру, а журке су увече.
Шта пијеш од течности и колико у току дана?
Шта пијеш од течности и колико у току дана?
-
- Novi član
Ne idem na zurke, nisam to rekla. Samo, kad sam u drustvu (u ovom trenutku mislim na skolu, casove itd..) razmisljam o tome i imam osecaj zagusljivosti, jer nisam tako opustena kao kuci gde mogu kad god da odem u wc (zbog nagona na povracanje, uglavnom ispljucem pljuvacku nista vise).
Samo mi ta micnina pravi problem, zurke i dim nemaju veze sa tim.
Imam macke, jel moguce da imam mucninu ako sam progutala neku maciju dlaku?
Vise mi pada svasta na pamet..
Samo mi ta micnina pravi problem, zurke i dim nemaju veze sa tim.
Imam macke, jel moguce da imam mucninu ako sam progutala neku maciju dlaku?
Vise mi pada svasta na pamet..
- Slavko_slavko
- Stalni član
Treba mozda proveriti zlezde na vratu, da nije neka uvecana pa da pritiska odredjeni deo grla koji izaziva mucninu. Mislim, isti je princip kao i kad gurnes prst u grlo da izazoves povracanje.
Sada si u takvom periodu da je sasvim moguce da je i zbog hormona i sto drugih cudesa.
Ne verujem da je zbog macaka, barem mislim da nije do toga.
Znas zasto sam pitao da li uvek imas mucninu-kada je na nervnoj bazi onda se obicno ne javlja posle sna, tada je covek opusten i onda nema takvih tegoba(licno iskustvo). Nemas problem u drustvu, da osecas uznemirenost, ili neki drugi simptom socijalne nepripadnosti, da ne kazem fobije. Dakle, posto je to sve ok onda se treba fokusirati na anatomske probleme, kao sto sam i gore rekao.
Sto se tice infekcija, lako se da proveriti-izvadis krv, vidis kakvo je stanje i kraj price.
Lekara ovde vise nema, da ti daju neko bolje misljenje, ovo sto mi pisemo je cisto nagadjanje. Kako tvoji roditelji vide sve to?
Sada si u takvom periodu da je sasvim moguce da je i zbog hormona i sto drugih cudesa.
Ne verujem da je zbog macaka, barem mislim da nije do toga.
Znas zasto sam pitao da li uvek imas mucninu-kada je na nervnoj bazi onda se obicno ne javlja posle sna, tada je covek opusten i onda nema takvih tegoba(licno iskustvo). Nemas problem u drustvu, da osecas uznemirenost, ili neki drugi simptom socijalne nepripadnosti, da ne kazem fobije. Dakle, posto je to sve ok onda se treba fokusirati na anatomske probleme, kao sto sam i gore rekao.
Sto se tice infekcija, lako se da proveriti-izvadis krv, vidis kakvo je stanje i kraj price.
Lekara ovde vise nema, da ti daju neko bolje misljenje, ovo sto mi pisemo je cisto nagadjanje. Kako tvoji roditelji vide sve to?
-
- Novi član
Kontrolisala sam hormone na stitnu zlezdu i sve je u redu. Roditelji mi daju neku podrsku, sa mnom idu kod lekara i sve to, nista ne radim bez njihovog znanja, mogu da kazem da su u istoj situaciji kao ja sto se tice razmisljanja sta je razlog.
U ponedeljak radim bris grla i nosa, a imam i zakazano kod gastroenterologa, nadam se da ce pomoci.
Uglavnom hvala puno na svakom misljenju, trenutno mi sve znaci.
U ponedeljak radim bris grla i nosa, a imam i zakazano kod gastroenterologa, nadam se da ce pomoci.
Uglavnom hvala puno na svakom misljenju, trenutno mi sve znaci.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мачја длака, не, али паразити преко мачијих длака...
Ниси ми написала шта и колико пијеш течности у току дана? Да ли вечераш и шта?
Ниси ми написала шта и колико пијеш течности у току дана? Да ли вечераш и шта?
-
- Novi član
Pijem normalno tecnosti tj. uvek kad ozednim po malo vode. Uglavnom voda.
Redovno veceram i to je uvek neka lagana hrana na primer krompir, sir i tost.
Redovno veceram i to je uvek neka lagana hrana na primer krompir, sir i tost.
- Slavko_slavko
- Stalni član
Javi sta je bilo kod gastroenterologa. Sto se tice ispijanja vode, ona treba da se pije preventivno a ne kada ozednimo, tada je vec kasno. Mada, npr. ja nekad nedelju dana ne popijem ni casu vode, sto nikako nije dobro(cak mislim da nemam pravo da te savetujem zbog toga
).
Samo se opusti

Samo se opusti

-
- Novi član
Danas sam dala briseve grla i nosa i to dobijam 3-4 dana.
Bila sam kod gastroenteorologa u Tirsovoj, rekao mi je da izvadim krv iz vene i prsta i dam urin.
To sam uradila i sve je cisto.
Dali su mi lek Ranisan i rekli da pijem pola ujutru i celu uvece. To je ista vrsta kao Controloc koji sam pila, za kiselinu, ne verujem da ce mi to pomoci..
Nisu rekli zbog cega mi daju taj lek, pa verujem da nagadjaju cim mi je sve u redu. Jel stvarno moguce da je psihicki? Ja ne mogu da resim neki problem u glavi kad ga nemam..
Bila sam kod gastroenteorologa u Tirsovoj, rekao mi je da izvadim krv iz vene i prsta i dam urin.
To sam uradila i sve je cisto.
Dali su mi lek Ranisan i rekli da pijem pola ujutru i celu uvece. To je ista vrsta kao Controloc koji sam pila, za kiselinu, ne verujem da ce mi to pomoci..
Nisu rekli zbog cega mi daju taj lek, pa verujem da nagadjaju cim mi je sve u redu. Jel stvarno moguce da je psihicki? Ja ne mogu da resim neki problem u glavi kad ga nemam..