Sve pohvale i hitno pitanje u vezi gljivica na najgorem mogu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Hipokrat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2002 1:00 am

Post od Hipokrat »

Prvo sve pohvale za pokretanje ovakvog sajta!
Ne znam koliko dugo vec postoji na netu, mada po broju registrovanih clanova pretpostavljam da je kraci period u pitanju... Samo napred...

A sad ono glavno, prijatelj me zamolio da postujem poruku... vec oko mesec dana ima sitne promene na obodu polnog organa, nalik gljivicama a nikako da stigne da ode kod lekara (tako bar on kaze :smile: da li neko zna sta to moze da bude?
BECHA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2002 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od BECHA »

Promene koje si opisao meni liče na Condilomata acuminata, ili "šiljaste polne bradavice".Uzrok toj pojavi je virus koji se aktivira nakon pada imuniteta. Znači, taj virus si mogao da zaradiš ranije (dokazano je da je 80% stanovništva pozitivno na taj virus). Promene nisu opasne, ali je neophodan tretman kod dermatologa (laser ili lokalno aplikacija podofilina.
Pozdrav!!!
Hipokrat
Novi član
Novi član

Post od Hipokrat »

Hvala na odgovoru, nadam se samo da terapija nije suvise bolna... a taj podofilin, da li je to nesto poput clavexa i koji mu je tacan naziv (mislim da li se lek konkretno tako zove ili je to neki med. naziv)
Jos jednom hvala za tako brz odgovor...
Pozdrav!!!
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Pre primene bilo kakve terapije bi trebalo da se konsultujete sa lekarom.
BECHA
Novi član
Novi član

Post od BECHA »

On 2002-03-10 04:47, Hipokrat wrote:
Hvala na odgovoru, nadam se samo da terapija nije suvise bolna... a taj podofilin, da li je to nesto poput clavexa i koji mu je tacan naziv (mislim da li se lek konkretno tako zove ili je to neki med. naziv)
Jos jednom hvala za tako brz odgovor...
Pozdrav!!!
Preporučujem ti da obavezno konsultuješ lekara, najbolje na Institutu za dermatologiju (Deligradska ul.), tretman nije uopšte bolan, i nikako ne smeš da primenjuješ Clavex, jer ćeš pogoršati stanje. To je sredstvo za skidanje žuljeva, a mislim da na tom mestu još niko nije imao žulj bez obzira na dužinu i način upotrebe.:smile:
Pozdrav!!!
BECHA
Novi član
Novi član

Post od BECHA »

Zaboravih da napomenem da je Podofilin medicinski naziv leka i obavezno se primenjuje pod lekarskom kontrolom.
Pozdrav!!!
Hipokrat
Novi član
Novi član

Post od Hipokrat »

Iju, ljudi moji, pa nisam ja bas toliko lud da stavim clavex tamo gde mu nije mesto... :smile:
Hvala Becho na iscrpnim informacijama, moracu jos malkice da vas deranziram...
Naime, interesuje me da li je za pregled u deligradskoj potreban uput lekara opste prakse (npr. u studentskoj poliklinici) ili mogu da direktno odem tamo?
i sta mislite o privatnim klinikama za lecenje koznih i polnih bolesti kojih ima na svakom koraku...
BECHA
Novi član
Novi član

Post od BECHA »

On 2002-03-11 02:21, Hipokrat wrote:
Iju, ljudi moji, pa nisam ja bas toliko lud da stavim clavex tamo gde mu nije mesto... :smile:
Hvala Becho na iscrpnim informacijama, moracu jos malkice da vas deranziram...
Naime, interesuje me da li je za pregled u deligradskoj potreban uput lekara opste prakse (npr. u studentskoj poliklinici) ili mogu da direktno odem tamo?

i sta mislite o privatnim klinikama za lecenje koznih i polnih bolesti kojih ima na svakom koraku...
Potreban ti je uput iz studentske poliklinike, lekari su vrlo korektni i najbolji stručnjaci, a ukoliko imaš para za bacanje onda idi kod privatnika. Oni su veoma raspoloženi da ti ih uzmu.
Pozdrav!!!
Panco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 24, 2002 2:00 am

Post od Panco »

Ajde da se i ja ubacim u ovu zbrku. Imam 17god, isti problem, i jedno pitanje.
Da li se te gljivice prenose sexualnim putem ili ne jer ja jos nisam nista .... a te gljivice su mi se pojavile jos pre nekoliko meseci.
Hvala na buducem odgovoru
ilankovn
Moderator
Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am

Post od ilankovn »

Obavezno konsultujte DERMATOVENEROLOGA.
Inace najcesce gljivice na glansu penisa su Candida Albicans (soor, mlecac) i odlicno reaguju na mast NISTATIN.
gorst
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 24, 2003 1:00 am

Post od gorst »

Izvinite a ta mast Nistatin da li se moze koristiti i bez nadzora doktora,i da li bradavice mogu imati neke veze sa kancerom
munze_konza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2003 2:00 am

Post od munze_konza »

Pozdrav ljudi!
Ja imam isti problem(valjda).To izgleda nesto kao bubulice male,zaobljene,svetlije od ostale koze na penisu i tvrdkasto.A?Ako je to to zanima me da li nesto moze da se desi ako se to ne leci?
ML
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 17, 2003 2:00 am

Post od ML »

Nemojte biti lenji.
Obavezno kod dermatovenerologa.
Jeste neprijatno tih 2 minuta koliko traje pregled, ali posle se osetiš preporođenim, i zadovoljnim sobom, jer si to ipak uradio.

U Džona Kenedija (ne znam broj, ugao sa 29.novembra) se to može obaviti bez ikakvog uputa. Znači nikom ništa ne pričaš osim lekaru koji te pregleda. Samo je potrebna zdravstvena knjižica.
ML
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 17, 2003 2:00 am

Post od ML »

to je bilo iz iskustva :smile:

imao sam sličan problem, ali mi je doktorka rekla da imam izražene nervne završetke, da sam, u stvari zdrav.

Stvarno nije strašno. Ti lekari su tamo zbog vas. Idite, nećete se kajati sigurno.
Leteca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2003 2:00 am

Post od Leteca »

Nije strasno ali se kondilomi lece duze nego sto ti to mislis. Prvo pomiri se s cinjenicom da si to pokupio negde usled pada imuniteta, drugo poseti urologa, trece saosti svojoj devojci da kasnije ne bude glupih rasprava, cetvrto podji sa njom na njen ginekoloski pregled jer bi bio red da se i ona proveri, peto povedi je na pregled kod urologa pa neka doktor pred njom objasni tvoju situaciju sa kondilomima, manje ce gundjati. Dobices lek koji se zove podofilin kako rece Hipokrat. Lek se pravi u apoteci na recept urologa ili ginekologa (za devojke).Ukoliko je pravljen u jacoj razmeri slobodno ga mozes razredjivati vodom. Prilikom nanosenja koristi stapice za ciscenje uha, vaticu blago natopi podofilinom i pazljivo nanesi na svaki kondilom, ili daj devojci da ti to ucini jer nemas najbolji pregled. Lek moze blago peckati, a ukoliko je razmera jaka a nisi je razredjivao penis ti moze oteci sto zna biti prilicno bolno i neprijatno. Podofilin navodno ne ostecuje zdravu kozicu, a bolnu sa kondilomima isusuje tako da se vec nakon treceg nanosenja primecuje da kondilomi otpadaju i da se kozica obnavlja. Lek ce posiviti i pobeleti na kozici tvog penisa, nemoj se uplasiti. Nakon prve nedelje vecina kondiloma nestane, medjutim cim prestanes da koristis podofilin oni ce se vratiti. Lecenje traje bar mesec dana u zavisnosti od toga kada si ih primetio i savladao frku da odes doktoru. Samo strpljivo i izlecices se bez spaljivanja laserom....Moj decko je jos ziv i sve funkcionise normalno. Devojku ako imas neka se obavezno pregleda. Ja ih nisam dobila ali sam ipak otisla na pregled. Upraznjavaj seks ali koristi prezervativ. Sve najbolje!
Odgovori