Ukoceno bolno rame i vrat

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Ukoceno bolno rame i vrat

Post od Dea »

Jutros sam ustala sa jakim bolom u plecki, ramenu i vratu. Kako je dan odmicao postajalo je sve gore. Namazala sam neku kremu koja bi trebala da ublazi bol, popila jedan ibobrufen, nikakvo narocito olaksanje nije donelo. Onda sam malo grejala sa elektricnim jastucetom. Dok je toplo za nijansu je bolje, ali posle kad se ohladi je jos gore.
Inace mi se s vremena na vreme desi da mi se ukoci vrat ili da me boli tako plecka ako sam se prehladila. Ali ovako jako me jos nikada nije bolelo. Iako sam odrasla zena i znam da izdrzim bol, gotovo sam na granici suza.
Pre nesto vise od nedelju dana sam se okliznula (nisam pala samo sam cimnula nogu) i jedno vreme me je bolelo u donjem delu ledja ali sevalo i tu gore. Sad razmisljam da li je to uzrok bola ili sam se opet negde nahladila? Dal je to moguce? Bol potice iz misica koji se proteze kroz vrat i imam osecaj kao da je misic napet i ukocen.
Koji lek da popijem da ublazi bol, jer je vikend treba pregurati do ponedeljka (mada mi vec pada na pamet i da odem u hitnu).
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Re: Ukoceno bolno rame i vrat

Post od tamaraft »

Diklofenak ili rapten K i neki sedativ, topao tush na to mesto ako toplo prija i blaga masaza mishica, bez gnjechenja i iritiranja bola! I izbegavanje savijanja glave na dole i u stranu, spavanje na boku sa jastukom pod vratom ili na ledjima!

Od ovakvog bola zna da bude i muchnina, glavobolja, povracanje chak, ako ne odete kod lekara u toku noci onda u ponedeljak obavezno otidjite fizijatru, verovatno se radi o bolnom sindromu vratne kichme, a pad tj cimanje usled pada naravno da moze da utiche na pojavu bola, ali ako ste ga imali i ranije na istom mestu onda mirishe na cervikalni sindrom, pa je najbolje da se obratite fizijatru, da se uradi pregled, merenje obima pokreta vrata glave i ramenog pojasa, snimi Ce kichma pa da vidimo sta posle!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

U pravu ste imam bas mucninu od ovog bola. Ceo dan sam pod ibobrufenom (na zalost nemam u kuci nesto drugo) i Voltaren kremom koja sadrzi diklofenak (mada iskreno mi krema do sad nije stvarno pomogla). Moram sutra prvo kod lekara opste prakse (terpeuta ovde hm, tako da imaju praksu nema, vec samo ako drugi lekar prepise pa idete tamo). Hvala u svakom slucaju na objasnjenju. Valjda cu do sutra da izdrzim ovako, mada mi povremeno bol stvarno tera suze na oci.
Avista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 3:29 pm

Post od Avista »

CaiPan ulje resava sve probleme sto se tice bolova u misicima, ukocenjima,,,sportisti koriste preventivno,,, probajte,,skoro je krenulo kod nas,,u pitanju je dasnki proizvod na 100% prirodnoj bazi,..
Odgovori