upala slepog creva

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mickovski
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 28, 2007 12:18 am

upala slepog creva

Post od mickovski »

Zamolila bih da mi odgovorite veoma sam zabrinuta.Od juce me boli sa desne strane stomaka i plasim se da nije slepo crevo,isla sam kod lekara koji mi je rekao da nebi trebalo da je to u pitanju i da odem kod ginekologa da bi eliminisali upalu jajnika,i ja sam otisla i ispostavi se da imam upalu jajnika ali da bi trebalo i da odem da ustanove da sigurno nije slepo crevo,izvadila sam krv i rezultati su vise nego dobri leukociti 8.8.Bol nije intezivan niti je jak .zanima mi vase misljenje .U NAPRED HVALA
NATASA
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

A kako bi mi mogli da imamo misljenje kad Vam nismo pipnuli trbuh, a da to misljenje bude validnije od misljenja dva lekara koja su VAs pregledala?

Ne, nije slepo crevo. Zadovoljni?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Apendicitis ide sa leukocitozom na racun granulocitoze, sem kod imunokompromitovanih sto vi niste. Dakle, sa takvim Le i negativnim pregledom 2 lekara - nije slepo crevo.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
snezzana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 10:12 am

Post od snezzana »

Hitno mi je potreban odgovor, jako samo uznemirena

Mom sinu je operisano slepo crevo 13. marta, otpusten je juce 16. marta (nedelja)
Evo i dijagnoze sa otpusne liste -
Dg: appendicitis ac. gangreanosa.
Peritonitis serofibrinosa localis.
Ishod lecenja: izlecen.
Danas je oko 17 časova dobio temperaturu 38,5.
NIKO pri otpustu nije rekao da mora da pije ciprocinal, tako da je bio bez antibiotika puna 24 časam koliko to može da utiče na tok oporavka.
Molim vas za objašnjenje o stepenu upale slepog creva jer se u otpusnoj listi spominje gangrenoza. Lekar u domu zdravlja kaže da je to bila poodmakla upala, ali sin nije imao nikakvih bolova do sada tako da nismo mogli ni znati da se razvija neka upala.
Sin ima 19 godina.
Pozdrav
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goki »

Idite kod lekara na pregled.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Neohodna je ozbiljna antibiotska terapija postoperativno, obzirom da je doslo i do lokalizovanog peritonitisa. Idite kod lekara da je sprovede.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
jassmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 2:02 pm

Post od jassmin »

MALO SU GA PRERANO OTPUSTILI!!!! :evil:
Odgovori