Upotreba seroxat-a
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Upotreba seroxat-a
Doktor mi je propisao da pijem tablete seroxat svako jutro medjutim nije mi rekao da li prije ili posle dorucka a i ja sam zaboravio da ga to isto pitam, pa bih molio nekog od vas ko zna da mi odgovori da li bi veci efekat bio kad bih ih konzumirao ujutro na prazan zeludac ili posle dorucka?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Milan se preziva Latas, a ne Lates, uzgred.
Seroxat moze izazvati nezeljene efekte na digestivnom traktu, sto je vrlo individualno kod pacijenata - kod nekih ce se oni pojaviti kod nekih nikad nece. To mogu biti i mucnina (sto je cesce) i bolovi u zelucu zbog povecanja produkcije kiseline u zelucu. Od sto pacijenata na Seroxatu NI JEDAN mi se nije pozalio na bolove u zelucu, sto se tice mucnine na nju se zali u proseku oko 30 posto pacijenata, od toga u 10 posto slucajeva mucnina perzistira i uz ostale nezeljene simptome zahteva skidanje sa leka i promenu antidepresiva.
Dakle, ono zbog cega dr Latas savetuje uzimanje leka uz hranu nema veze sa samim dejstvom Seroxata niti njegovom absorbcijom i uticajem hrane na istu, vec na eventualno predupredjivanje nezelkjenih dejstava na digestivnom traktu, mada kao sto rekoh iz mog iskustva sa prepisivanjem ovog leka nikada se nije pokazalo da pacijenti kojima je muka imaju manje tegobe zato sto eventualno uzmu lek na pun stomak, a na bolove u zelucu mi se niko nije zalio do sad.
Seroxat moze izazvati nezeljene efekte na digestivnom traktu, sto je vrlo individualno kod pacijenata - kod nekih ce se oni pojaviti kod nekih nikad nece. To mogu biti i mucnina (sto je cesce) i bolovi u zelucu zbog povecanja produkcije kiseline u zelucu. Od sto pacijenata na Seroxatu NI JEDAN mi se nije pozalio na bolove u zelucu, sto se tice mucnine na nju se zali u proseku oko 30 posto pacijenata, od toga u 10 posto slucajeva mucnina perzistira i uz ostale nezeljene simptome zahteva skidanje sa leka i promenu antidepresiva.
Dakle, ono zbog cega dr Latas savetuje uzimanje leka uz hranu nema veze sa samim dejstvom Seroxata niti njegovom absorbcijom i uticajem hrane na istu, vec na eventualno predupredjivanje nezelkjenih dejstava na digestivnom traktu, mada kao sto rekoh iz mog iskustva sa prepisivanjem ovog leka nikada se nije pokazalo da pacijenti kojima je muka imaju manje tegobe zato sto eventualno uzmu lek na pun stomak, a na bolove u zelucu mi se niko nije zalio do sad.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm
-
- Aktivan član
Zanima me koliko se seroxat tj. njegovo dejstvo zadrzava u organizmu nakon prestanka uzimanja leka. Pila sam ga 7 meseci i odlicno se osecala, medjutim doza mi je pri kraju smanjena na pola tablete dnevno, a evo vec mesec i po dana uopste ne uzimam lek.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Aktivan član
Pa verovatno bih imala velikih problema da sam naglo prestala sa uzimanjem, ali je doktorka propisala terapiju sa jedne i po tablete dnevno na jednu, pa na pola, pa svaki drugi dan pola, da bi u poslednjoj fazi uzimala svaki treci dan po pola. Vec mesec i po ga uopste ne uzimam, ali primecujem i pad raspolozenja...
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.