Upotreba seroxat-a

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Lemmy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 9:03 pm

Upotreba seroxat-a

Post od Lemmy »

Doktor mi je propisao da pijem tablete seroxat svako jutro medjutim nije mi rekao da li prije ili posle dorucka a i ja sam zaboravio da ga to isto pitam, pa bih molio nekog od vas ko zna da mi odgovori da li bi veci efekat bio kad bih ih konzumirao ujutro na prazan zeludac ili posle dorucka?
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

svejedno
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Nije svejedno! Posle dorucka jer seroxat se ne pije na prazan zeludac!
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

pa ako doruckuje odmah, nema veze
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Potpuno je sve jedno, sem ukoliko pacijentu nije muka od seroxata, mada pijenje na pun stomak to nece bitno promeniti.....
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

Garfield, uz duzno postovanje ali moj profesor dr. Milan Lates koji radi na institutu za psihijatriju se ne bih slozio sa vama. On je svojim pacijentima naglasavao"samo uz pun zeludac"
A i nije muka, nego boli zeludac, bar vecinu nas sto iz iskustva govorim!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Milan se preziva Latas, a ne Lates, uzgred.

Seroxat moze izazvati nezeljene efekte na digestivnom traktu, sto je vrlo individualno kod pacijenata - kod nekih ce se oni pojaviti kod nekih nikad nece. To mogu biti i mucnina (sto je cesce) i bolovi u zelucu zbog povecanja produkcije kiseline u zelucu. Od sto pacijenata na Seroxatu NI JEDAN mi se nije pozalio na bolove u zelucu, sto se tice mucnine na nju se zali u proseku oko 30 posto pacijenata, od toga u 10 posto slucajeva mucnina perzistira i uz ostale nezeljene simptome zahteva skidanje sa leka i promenu antidepresiva.

Dakle, ono zbog cega dr Latas savetuje uzimanje leka uz hranu nema veze sa samim dejstvom Seroxata niti njegovom absorbcijom i uticajem hrane na istu, vec na eventualno predupredjivanje nezelkjenih dejstava na digestivnom traktu, mada kao sto rekoh iz mog iskustva sa prepisivanjem ovog leka nikada se nije pokazalo da pacijenti kojima je muka imaju manje tegobe zato sto eventualno uzmu lek na pun stomak, a na bolove u zelucu mi se niko nije zalio do sad.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

Dr.Latas naglasava posle jela i kada sam ga pitala rekao mi je da nije svejedno, i da obavezno uzimam posle jela! A za rivotril je rekao da je svejedno! Uzgred budi receno, mene je boleo zeludac posle upotrebe leka i to uzasno! Zato preporucijem autoru teme da ipak konzumira posle dorucka!
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Uz lek se dobija uputstvo na kome pise nacin uzimanja leka. Tamo pise: uzimati sa hranom.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Zanima me koliko se seroxat tj. njegovo dejstvo zadrzava u organizmu nakon prestanka uzimanja leka. Pila sam ga 7 meseci i odlicno se osecala, medjutim doza mi je pri kraju smanjena na pola tablete dnevno, a evo vec mesec i po dana uopste ne uzimam lek.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Nisi imala problema pri skidanju sa leka?
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Pa verovatno bih imala velikih problema da sam naglo prestala sa uzimanjem, ali je doktorka propisala terapiju sa jedne i po tablete dnevno na jednu, pa na pola, pa svaki drugi dan pola, da bi u poslednjoj fazi uzimala svaki treci dan po pola. Vec mesec i po ga uopste ne uzimam, ali primecujem i pad raspolozenja...
Odgovori