Pozdrav dobri ljudi.
Pokusacu da budem sto koncizniji.
Juce ujutru mi se pojavio blazi osip po laktovima, rukama i celu. Da bi nakon preporuke lekara uzeo "nixar" i osip se u potpunosti povukao. Medjutim, u toku prosle noci, poceo sam da se osipam od 20h, da bi do 7h ujutru kompletno celo telo sem grudi bilo osuto jako. Odmah sam jutros otisao do Alergologije u Dz. VASINGTONA, i postavljena je dijagnoza urtikaria 1.5.
Odmah sam primio kortikosteroid Lemod od 2x40
I siniopen. Od sutra mi je prepisan lemod inekcije 3 dana po 40mg, kao i Rupafin, Ranisan i Elocom.
Alergija se potpuno povukla 3 h nakon inekcije.
Prepisano mi je mirovanje. Navodna reakcija je bila na jagode (nikada pre nisam imao). Pored toga, ustanovio sam da mi se u toku ove dve noci ispod kreveta razlio osvezivac vazduha, ali ga ja nisam osetio usled zapusenog nosa od prehlade. Da li je to moguc okidač? To je prvo pitanje. A drugo, receno mi je da idem na bolovanje, i mirujem. Ali je problem sto bih sutra morao raditi uvece vremenski oko 4 sata trajanja, a radim kao voditelj. Molim Vas za savet!
Urtikaria
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 08, 2017 8:36 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Urtikaria
Кожа ти је реаговала на проливени освеживач ваздуха а ти још увек мислиш да су јагоде у питању? Притом немаш никакав оток осим осипа на кожи?
Батали лекове и иди на посао.
Батали лекове и иди на посао.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 08, 2017 8:36 am
A da li je moguće da osecam opstu slabost organizma od inekcija i te borbe sa alergena koji su preostali u telu? Glavobolja i to.. Uzasan osecaj.. Predpostavljam da ne bi trebalo da se vraca vise pod ovom terapijom?
I da li je infuzija ok?
Izvinite sto sam malo opsiran..
I da li je infuzija ok?
Izvinite sto sam malo opsiran..
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Од лекова свашта може да буде пратећа појава, а можда си се и отровао од испарења просутог освеживача.
Мени то више личи на тровање него на алергију. Треба да пијеш пуно воде и бар литар масног млека дневно. Да ли ти је то неко рекао?
Каква сад инфузија?!
Мени то више личи на тровање него на алергију. Треба да пијеш пуно воде и бар литар масног млека дневно. Да ли ти је то неко рекао?
Каква сад инфузија?!
I ja se slazem, provodi ti vise vremena napolju, ocisti svaki trag osvezivaca, i ne koristi vise ta s...., proveravaj prostorije i tusiraj se cesce sa skoro hladnom vodom na kraju tusiranja.
Ako imas neke zdravstvene tegobe (hronicne) iako sada ne osecas taj problem proveri stanje u zavisnosti na cega se odnosi)
Nemoj da se kupas svakakvim kupkama pa i najskuplje ne znaci da su dobre, dovoljan je a i najbolji za takvo stanje, neki bez ikakvog mirisa, cak domaci koji se pravi bez dodataka je najbolji..
SRECNO
Ako imas neke zdravstvene tegobe (hronicne) iako sada ne osecas taj problem proveri stanje u zavisnosti na cega se odnosi)
Nemoj da se kupas svakakvim kupkama pa i najskuplje ne znaci da su dobre, dovoljan je a i najbolji za takvo stanje, neki bez ikakvog mirisa, cak domaci koji se pravi bez dodataka je najbolji..
SRECNO