Zasto ne lek Nimulid kod temperature?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Australija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 7:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zasto ne lek Nimulid kod temperature?

Post od Australija »

Nakon gomile pez bombona koje se nazivaju antipireticima, kao sto su paracetamoli i slicno, a efekat na temperaturu im je identican kao i kada pojedete pez bombonu, znaci nikakav, konacno pronadjoh nesto sto melje temperaturu i oseti se covek odlicno posle jednog dana. Nimulid.

Kad u upozorenjima pise ne koristiti kada se imaju simptomi slicni gripu i protiv temperature?

Moze li molim vas neko od lekara da kaze zasto, jer kod mene to daje rezlutate, dok ostalo apsolutno nista. Jedino sto ja vidim, jeste da je previse efikasno, sto farmaceutima nikako ne ide u prilog, a price kako je temperatura dobra, vrede isto koliko i da je povracanje dobro, jer kada bi se te dve stvari suzbile 90% ljudi bi prezivelo neke smrtonosne bolesti koje za glavni simptom imaju iscrpljujuca povracanja i dugotrajne temperature.
Zabluda je potreba mnogo veceg broja ljudi nego istina, jer je zabluda toplija, i vecina se ljudi bolje oseca u nekom polumraku.
Istina je potreba samo malog broja ljudi, koji imaju dovoljno snage duha da mogu podneti teret istine.
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: Zasto ne lek Nimulid kod temperature?

Post od melita keller »

Mnogi ga hvale po licnim iskustvima da brzo obara temperaturu, al opet nasla sam dosta tekstova o njegovom stetnom dejstvu na jetru i da izaziva mikro krvarenja zeluca nakon uzimanja, i jos mnogo toga negativnog, u nekim zemljama su i prestali da ga proizvode.
Australija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 7:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Zasto ne lek Nimulid kod temperature?

Post od Australija »

melita keller napisao:Mnogi ga hvale po licnim iskustvima da brzo obara temperaturu, al opet nasla sam dosta tekstova o njegovom stetnom dejstvu na jetru i da izaziva mikro krvarenja zeluca nakon uzimanja, i jos mnogo toga negativnog, u nekim zemljama su i prestali da ga proizvode.

Da, videh to da je negde zabranjen, ali me i dalje buni zasto za neke bolove i jos neke situacije moze, bez obzira na navedene nezeljene efekte, a kod temperature ne?
Zabluda je potreba mnogo veceg broja ljudi nego istina, jer je zabluda toplija, i vecina se ljudi bolje oseca u nekom polumraku.
Istina je potreba samo malog broja ljudi, koji imaju dovoljno snage duha da mogu podneti teret istine.
Odgovori