Paradentoza pomoc

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vukjovanov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2007 12:15 am

Paradentoza pomoc

Post od vukjovanov »

Otac mi ima paradentozu i sad mu se jedan zub u donjoj vilici pored ocnjaka drma,bolest je pojela gledj.Sad otac hoce da ga vadi sam sa rukom?? Pa ne znam da li je bas to pametno ,mislim on je ipak star covek 60 god.a nece da daje tolike pare da mu se zub izvadi kod zubara jer je to ,,zadovoljstvo,,kod nas skupo, vadjenje kosta 800 din.a penzije i plate su male..Pa Vas pitam moze li on to da uradi sam?Mogu li se desiti kakve posledice i ako mogu molim Vas da mi kazete koje.I sta da radi sa ostalim zubima koji mu ostaju u vilici, on ih redovno pere i ispira sa hidrogenom ,neko mu rekao da je dobro, a iz usta mu se ne siri zadah,i ostali zubi su mu pri korenu desnih crni napadnuti kariesom ali gledj je jos na mestu,sta bi mu Vi postovani predlozili.Pomozite mojemu ocu.Hvala.
stankoni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 11:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

protiv paradentoze

Post od stankoni »

Da nebi došli u situaciju kao što je došao gospodin koji ima problema, redovno perite zube sa dobrom četkicom (moja preporuka OralB) i dobrom pastom za zube (moja preporuka BLENDAMED) a nivo kalcijuma u zubima možete povećati konzumrajući prirodne preparate koji sadrže kalcijum (moja preporuka PRIMED) !
ne znam za vas, ali ja sam se izlečio
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

Nije bas pametno da ljudi sami sebi vade zube,ali izbor je samo njegov.Prosto receno,moze (na primer) da se zub zalomi i da deo korena ostane u alveoli.Video sam puno slucajeva kada pacijenti pre proteza moraju da urade nivelaciju grebena zbog lose vadjenih zuba.Uostalom,vadjenja se rade sterilnim instrumentima a to nije bez razloga tako.
ktd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 3:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ktd »

Molim vas, ima li neko preporuku za dobrog specijalistu za probleme bolesti usta i zuba, krvarenja desni, dzepove, paradentozu i sl.
Hitno mi je !!!
Zubar koji mi je radio protetiku, kad odem kod njega kiretira ono sto je bas oteklo, a na moje pitanje: "a sta sa ovim crvenilom?", odmahuje rukom. Za dzep iznad 7 GL je rekao da ce mi izvaditi zub, ako nastavi da se siri, "jer je prilicno dubok". Pitam se da li to bas mora da se vadi?
Dobro, mogu da pretpostavim da proteticar nema veliki upliv u druge oblasti, ali me je barem mogao uputiti na nekog iz tog domena.
Sad lutam po forumima i internetu trazeci odgovore za oblast koja je jako daleko od mog zanimanja pa se teze i snalazim, sta i kako raditi i gde otici.
Svi rastvori (hidrogen, Tantum Verde, Hexoral, Hibideks DAP, Ozosept...) probani i daju kratkotrajne rezultate.
Sad odoh da kupim u Curasept ADS, mada vidim po sastavu da je slican-isti ovom domacem DAP-u, ali mu je cena nekoliko puta veca.
"Sam svoj majstor", uglavnom nikad nije bilo bas najbolje resenje, ali...
Lekarka za koju sam saznala preko kolege, moze (mozda) tek u petak da me pogleda! A meni vreme curi. Na kraju i boli me, ako ne krvari otice i siri se na okolne prostore.
Hvala na pomoci!!!
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

Stomatoloski fakultet.Klinika za bolesti usta/paradontologiju.
Odgovori