azoospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
kockolino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 8:36 pm

Re: azoospermija

Post od kockolino »

evo i mene sa istim problemom.... mom muzu je konstatovana azoospermija. Onda smo isli kod Tesica, dao nam terapiju..koristili smo tu njegovo terapiju, a istovremeno je pio i piskavicu, vitamine.. i kada je proverio spermogram bilo je milion spermica, ali su nepokretni 100%.. Doktor nije mogao da poveruje, pa ga je pitao da li je to stvarno njegov spermogram... :D , onda mu je preporucio ortomolfertil plus ( 1 kapsula i tri tablete) da pije tri meseca i da proveri spermogtam... Vec dva meseca ima kako pije te tablete, jos jedan mesec i provericemo spermogram... nadamo se da ce rezultati biti bolji...

Da li je neko od vas pio ortomolfertil plus i da li je nekom to pomoglo?...

Unapred hvala na odgovoru...
rimela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 10:22 am

Post od rimela »

I mi smo pili Tesicevu terapiju ali nista nije pomoglo a ko zna mozda i jeste jer je svakako sve zdravo pa je imuni sistem bolji. MM nikada nije koristio niti jedan od tih lijekova. Mislim da je pravi uspjeh nakon azoospermije dobiti milion spermatozoida pa makar oni bili i nepokretni. Znaci nesto od toga je djelovlo i proizvode sse sto je najbitnije.
JA iskreno nisam ni cula za ortomolfertil plus. Nisam ni na ovom forumu vidjela da je neko koristi. Probaj vidjeti i na nekim drugim forumima sigurno je neko negdje spominjao.

Sretno

Rimela
kockolino
Novi član
Novi član

Post od kockolino »

Hvala puno Rimela.. te lekove mu je preporucio doktor sa VMA i nemaju da se kupe u apotekama u Srbiji.. Mi smo morali da ih porucimo iz Nemacke... kostaju oko 100 eura..
Nadamo se da ce biti od koristi...
Je li tvoj muz koristo piskavicu, ja mislim da je ona takodje mm pomogla...

Sve najbolje...
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Cao kockolino,

MM nije koristio nista jer mu je bio jako visok FSH (cak nam je i urolog rekao da ne radimo bezveze biopsiju-idiot) i mi smo otisli na biopsiju u Maribor i nasli su iz prve dovoljno materijala za VTO. Nazalost imamo iza sebe 2 neuspjele VTO ali sad idemo na trecu pa cemo vidjeti.

Sretno sa novim lijekovima nadam se da ce upaliti. Moj prijatelj s posla je imao samo 100.000 osrednjih i rekli su mu da ne mogu imati djece a sad fala bogu imaju 2 djece prirodnim putem. Sigurno postoji nacin da se naprave dobri plivaci.

Sretno i cujemo se

Rimela
kockolino
Novi član
Novi član

Post od kockolino »

Cao Rimela,

Zelim vam puno uspeha i srece.. Nadam se da ces nas ubrzo obradovati dobrim rezultatima...

Mi smo tek godinu dana u braku, i nakon 7 meseci MM je radio spermogram.. Kad rezultati katastrofalni...
Poceli smo polako da se borimo.. Nigde van Beograda nismo isli... Daj Boze da ne bude bilo potrebe ici dalje :D
Nadam se da ce mo uspeti ako bog da...

Svima zelim puno srece i uspeha..
Pisi te..

Kockolino
LaFolie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 04, 2009 3:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od LaFolie »

Zdravo svima:)

Mi smo isli na zamrzavanje spermatozida od straha da ne bude opet nula :)))
Suprug je primao menopur na 5 dana po 1 injekciju jer mu je nizak FSH, a obzirom da mu je jako bio nizak testosteron i free testosteron - nabavili smo u FIT SPORT prodavnici u Pancevu bugarski tribestan (2700din 60 tableta) i nakon mesec dana testosteron je skocio 3 puta!!! nakon 3 meseca zamrznuli smo 20 000 PROGRESIVNIH spermatozoida!!! A IMALI SMO NULU!
Tribestan je odlicna stvar jer mu je skocio i free testosteron, sada su mu u granici normale i jurimo se po stanu haha!

U avgustu dolazi Dr.Vlaisavljevic u BG

Ne bih nikome preporucila menopur sam da uzima bez konsultacije sa endorinologom

SVE NAJBOLJE!!!!!!!!!!!!!!
kockolino
Novi član
Novi član

Post od kockolino »

Zdravo LaFoli,

Kako ste uspeli da sa nule uopste dodjete do spermatozoida i do njihove pokretljivosti...
To je odlicna vest, hvala Bogu.. Zelim vam puno uspeha!

Mozda si pre pisala o tome ja sam od skoro na ovom forumu, pa ne zameri :lol:
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

Post od slavojka »

halo drustvo
evo i mene!
izvinite sto se nisam bas dugo dugo javljala mnogo stvari mi se izdesavalo.
prvo mi je mama ummrla 2009 tu sam bila van sebe, jedva sam dosla sebi,pa smo posle selili kupili smo kucu pa to renoviranje strava i uzas.trudna jos uvijek nisam ostala niti smo sta pokusavali samo smo pravili jos jedan pregled posle god dana i opet je bila azoospermija strasno kao da me neko udari cekicem po glavi kad cujem tu rijec.vidim ima i novih clanova koji se takodjer bore sa azoospermijom.
cao kockolino
vidim pisala si za neki lijek or tako nekako pocinje naziv.
jeste to je njemacki lijek jer ja zivim u njemackoj i sama sam to nasla na netu
medjutim ne razumijem kako ovde njemacki dok to ne prepisuju ako vec nesto pomaze
ja sam isla ovde kod njih par doktora i svi kazu ne to nije rijesenje rijesenje je samo u nasem slucaju mickro tese.
ne bih htela da te obeshrabim voljela bi da vam pomogne ali citam mnogo kako nasi doktori to preporucuju a njemacki ne zato sam malo i zbunjena.
eto drage maoje cut cemo se sada malo cesce a i da vam saopstim da cu postat dupla tetka heheheh
ako bog da vec sledecih par nedjelja ili dana ne zna se bas.
moja mladja sestra je trudna sa DVOJKAMA bata i seka
da znate samo kako sam ja plakala kada sam cula to prvo da je trudna drugo da su blizanci
sta bi covjke mogao ljepse pozeljeti u zivotu!!!!!!!
DRUSTVO BIT CEMO MALO AKTIVNIJI PA SE CUJEMO
I IZVINITE JOS JEDNOM MOLIM VAS
CAO
kockolino
Novi član
Novi član

Post od kockolino »

Slavojka, dobro dosla ponovo :)
Zao mi je zbog svega sto ti se izdesavalo, ali zivot je to.. Ne mozemo protiv Bozije volje.
I mi imamo isti problem.. Mom muzu je konstatovana azoospermija...
Pio je Tesiceve cajeve (ako si cula), piskavicu vitamine, i spermogram se hvala bogu poboljsao, bilo je milion spermica.. Doktor sa vma, nije mogao da poveruje, i onda mu je preporucio te tablete Orthomol fertil plus.. Mi smo ih bas iz Nemacke preporucili.. Posto moj muz zna nemacki jezik, citajuci o tome, ljudi su pisali o pozitivnim iskustvima... Ima jos 4-5 kesica da popije (jedna kesica sadrzi 3 tablete i jednu kapsulu), pa cemo radititi ponovo spermogram.. Nadam se da ce biti bolji...
Kad vec zivis tu gde su ti te tabletice takoreci na dohvat ruke, mislim da ne bi bilo lose da ih tvoj muz koristi, jer ne mogu da skode...
Drago mi je sto ces ako bog da postati tetka...
Da Bog ubrzo i nas obraduje.. :(

Sve najbolje...
Kockolino...
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

Post od slavojka »

cao kockkolino
a reci mi koliko dugo ima tvoj muz azoo.....
da li je vadio hormone
i kada ponovo pravite pregled!!!!!1
bas si me iznenadila kad si rekla da vam je tesiceva terapija pomogla jer citala sam mnogo o tome i ne hvale se mnogo ljudi o njemu
u svakom slucaju nema veze neka je barem vama pomogla
drzim vam fige i javi se obavezno kad napravite pegled pa se cujemo
ok caoooooooooo
kockolino
Novi član
Novi član

Post od kockolino »

Zdravo, Slavojka..

Skoro da ce 8 meseci kako je MM konstatovana azoospermija...

Ispio je sve one tabletice o kojima sam ti pisala, sada treba da radi ponovo spermogram, ali posto je poslednjih dana bio bolesljiv, sacekace jos malo, dok bude bolje pa onda..
A hormone nije radio... Videcemo kakvi ce biti razultati. pa cemo se odluciti sta dalje...
Javljam ti obavezno, kada uradimo ponovo rezultate...

Srdacan pozdrav..
Kockolino
holishenri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 11:53 am

Post od holishenri »

Dobar dan svima,
Vec mesecima redovno citam forume i postove na ovu temu, ali tek sada sam skupila malo hrabrosti da se ukljucim i sama u diskusiju buduci da imam isti problem... Izvinite zbog duzeg posta, ali nadam se da ce neka od vas procitati i dati mi neki savet iz sopstvenog iskustva.

Pre oko dve godine mome muzu je dijagnozirana azospermija. Kao i svima i nama je to bio prilicno veliki sok. Jos na sve to je doktor (necu imenovati) samo rekao da nema spermica, nije bilo nikakvog truda da se otkrije ili objasni zasto je to tako, ja sam imala utisak da samo zeli sto pre da nas izbaci iz ordinacije, a terapiju nam je javila medicinska sestra telefonom, nakon sto smo mailom poslali rezultate hormonske analize (koji su pokazali nizak testosteron i nesto visi FSH). Inicijalno je muzicu prepisana terapija andriolom i klomifenom, bez ikakve konsultacije u vezi sa time da li muz pije jos neke lekove, da li je na nesto alergican i slicno. Rezultati terapije su bili prilicno obeshrabrujuci - testosteron je ostao jako nizak, ali se FSH doduse malo popravio. Spermogram i dalje nule. Na kraju smo sami odlucili da odemo kod endokrinologa kako bismo utvrdili sta je uzrok ove dijagnoze. I tu smo slicno prosli, endokrinolog samo utvrdio nesto manje testise i prepisao dijetu, a u istoj ordinaciji urolog rekao to je tako kako je - ne vredi nikakva terapija, moze samo da se pokusa jos sa biopsijom i to je sve, posle toga -donacija. Nismo znali sta dalje - jer i dalje nismo imali odgovor sta je uzrok svemu. Skoro pola godine smo proveli sami po forumima i netu i nekako sami dosli do zakljucka da je se usled kasnog spustanja muzevljevog testisa u detinjstvu oni nisu dobro razvili i samim tim ne funkcionisu kako treba. I evo posle jos pola godine lutanja kome da se obratimo, konacno smo cini mi se nasli doktora koji je spreman nesto da pokusa. Prvo je potvrdio nase sumnje u vezi sa uzrokom problema, utvrdio da je doza terapije koju je muz pio bila premala. Ponovo je prepisao andriol, ali u konjskim dozama, koji je na kraju uveo FSH u normalu, ali je paradoksalno oborio testosteron na nenormalno nizak nivo (dok je free testosteron otisao nebu pod oblake). E, sad, pre oko dva meseca muzu je prepisan pregnil. I tu terapiju smo sada zavrsili, FSH je sada potpuno u normali, a testosteron je duplo bolji nego prosli put, ali i dalje ispod donje granice. Ipk, cini mi se kao da ima nekog pomaka. Spermogram i dalje, na zalost, nule. Medjutim, fizicki, muz se dosta bolje oseca. On je krupan momak, ali je uspeo da smrsa skoro 10 kilograma, redovno vezba, manje se umara, pa mi se cini da bar na njegovo opste zdravlje to ima pozitivan uticaj. Naravno, nasa najveca zelja je bebiron i sada treba da zakazemo kod doktora novi razgovor sledece nedelje i mnogo sam nervozna sta ce nam sada reci...Da li neka od vas ima slicna iskustva? Svaka informacija ce mi biti od koristi. Sve vas puno pozdravljam i svima zelim puno, puno srece!!!
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Draga holishenri,

Prvo da ti kazem da je super da ste snizili FSH. Gdje god sam citala uvjek je bilo najteze skinuti FSH hormon . Kod MM je ista dijagnoza i jako je povisen FSH, a testosteron je u normali. Nismo koristitli nikakve lijekove jer nam je i urolog rekao da nema svrhe a ni ginekolozi nisu nista preporucili osim biopsije. Procitaj moje stare postove u vezi biopsije. Mi smo radili u MAriboru i sada tamo imamo zamrznuti materijal za VTO. Mislim da je biopsija super i upoznala sam tamo puno parova koji su tako dobili djecu i sad se vracaju po drugo dijete. Ne odustajte ni nama nisu davali sanse radi visokog FSH ali eto iz prve smo dobili dovoljno materijala.

Sretno

AKo sta treba slobodno pisi.

Rimela
holishenri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 11:53 am

Post od holishenri »

Draga Rimela,
Puno ti hvala na ovako optimistickom odgovoru. Toliko je divno cuti da ste imali materijala za vto! Pretpostavljam da nas urolog sada ne zeli odmah biopsiju, vec da zeli prvo da muzu podigne testosteron, koji je kod njega najveci problem. Fsh i kada je bio povisen bio je na gornjoj granici, nikada previse, ali je testosteron bio katastrofa. Sada je fsh normalan, a testosteron malo ispod donje granice. Svakako cu pisati kako se situacija dalje razvija i puno ti hvala na podrsci. I nas svakako ceka biopsija i to vrlo skoro. Sledece nedelje nam je novi razgovor sa urologom pa cemo videti sta dalje, mada i on nama od samog starta daje jako male sanse da ce se nesto naci caki biopsijom. A ti savetujes da biopsiju ne radimo ovde?
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Draga holishenri,

Nisam sigurna sta da savjetujem. Nama je super bilo u Mariboru i DR Milan Reljic je divan covjek i mislim da je bas najbolji sto se tice muske neplodnosti. Uradio je mnogo tih biopsija. Nego vi se bacite na med, maticnu mlijec i neke cajeve da ojacate imuni sistem pa onda na biopsiju. To vas svakako ceka. Mi smo imali materijala (valjda nekakvih stapica) za 4 VTO ali na moju zalost 3 smo vec prosli neuspjesno ali zato sto sam i ja problem. Jako lose reagujem na inekcije i neregularni ciklusi.

Samo polako i nema odustajanja.

Javljaj situaciju.

Poz Rimela
Odgovori