Chlamydia Trachomatis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

nn16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 18, 2004 1:00 am

Chlamydia Trachomatis

Post od nn16 »

Pozdrav svima na forumu.
Imam jedno pitanje za gore navedu bolest. Nedavno mi je ureadjen test i ispostavilo se da sam pozitivan pa me interesuje na koji se nacin vrsi lecenje klamidije (Chlamydia Trachomatis)?
Antibioticima ili ..., koliko dugo traje lecenje, koliko je uspesno, itd?

Interesuje me jos jedno: koliko je (ne)pozeljno masturbirati tj. da li tokom masturbacije moze da dodje do sirenja ove bolesti i tako se uspori njeno lecenje?

Unapred hvala svima na odovorima i pomoci.
Pozdrav.
sportista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 02, 2005 7:33 pm

Lecenje Chlamydia Trachomatis

Post od sportista »

S obzirom da si uradio test,i da si bio pozitivan,verovatno ti je doktor prepisao odgovarajucu terapiju!
Moj lekar je bio Dr.Milan Bjekic iz Instituta za kozne i polne bolesti u ulici Dzordza Vasingtona i tom prilikom mi je prepisao terapiju HEMOMICINOM!
Nazalost ta terapija nije pomogla
Kasnije mi je urolog prepisao terazpiju ERITROMICINOM,koja takodje nije pomogla.
Mislim da se upesno lecenje zasniva na redovnom i doslednom uzimanju lekova,kao i na jacanju imunog sistema u vreme uzimanja antibiotika.

Pozeljno je redovno se hraniti,i uzimati vitaminsko-mineralske dodatke ishrani.
Preporucujem takodje propolis kapi i Echinacea kapi za jacanje imuniteta.

Ako neko moze da napise neko svoje iskustvo u lecenju Chlamydie,bio bih veoma zahvalan.SlikaSlika
Principal Skinner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:04 pm

Post od Principal Skinner »

Ja sam dobio terapiju eritromicinom hemomicinom i ciprocinalom(intravesnki) i nakon svega ovog sam pozitivan. Imao sam blage bolove i preosetljivost testisa ali je to nestalo posle 3-4 dana terapije. Takodje sam pio lek na bazi bilja specijalizovan za Hlamidiju oko mesec dana uporedo s antibioticima.
Mogu vam poslati i nesto sto sam iskopao na internetu u vezi ishrane i lekova
sistem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 11:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

lecenje

Post od sistem »

i ja se lecim vec godinu dana od hlamidije raznim terapijama od hemomicina pa nadalje
Posle terapija mi je uvek test bio negativan ali se hlamidija kasnije uvek vracala.
Da li mi mozete dati neke podatke ili neke stranice na internetu gde bih mogao saznati neke nove stvari u vezi lecenja hlamidije
sistem
Dr.VinkaVukotic
Saradnik
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm

Post od Dr.VinkaVukotic »

Klamidija spada u bakteriju koja se prenosi seksualnim putem. Takodje spada u grupu intracelisjkih bakterija sto znaci da zivi u celijama sluzokoze mokracnog kanala. Klamidiju treba leciti narocito kod mladjih pacijenata i to uvek kod oba partnera iz razloga sto infekcija moze da dovede do neplodnosti.
Problem u pracenju efekata lecenja nastaje zbog nepotpune pouzdanosti testova. Jedini test koji se kod nas radi je takozvani DIF ili test imunofluorescencije. Pouzdaniji i prijatniji test jer se ne uzima neprijtni bris je takozvani PCR test ali je skup i kod nas ga nijedna laboratorija ne primenjuje.
Prilikom uzimanja brisa veoma je vazno da se posle koriscenja terapije napravi pauza od oko mesec dan, ako se bris uzme ranije, nalaz moze biti lazno pozitivan.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Mr.No
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm

Post od Mr.No »

''Prilikom uzimanja brisa veoma je vazno da se posle koriscenja terapije napravi pauza od oko mesec dan, ako se bris uzme ranije, nalaz moze biti lazno pozitivan.''
...............................................................
Pitanje za Dr.Vinku Vukotić:

Interesuje me da li nakon 15 dana pauze posle uzimanja terapije (Visiren i Hemomycin) nalaz brisa na Chlamydia-u može da bude lažno NEGATIVAN i da li infekcija može da se povrati (naravno ne pod uticajem 'spoljašnjih faktora').
Hvala unapred!
Dr.VinkaVukotic
Saradnik
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm

Post od Dr.VinkaVukotic »

Preporucuje se da se kontrolni bris radi tek mesec dana posle terapije. Ako se uradi ranije, teoretski moze da bude i lazno negativan.
Ako i dalje imate tegobe, mozete ga ponioviti za mesec dana.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Mr.No
Stalni član
Stalni  član

Post od Mr.No »

Ha, ponovio sam ga i pozitivan jeeeeee!!!! Prošlo je oko mesec dana, znači to je to - ne radite ranijeee!!! Ubiću see!
Molim za jedan stručan savet: pio sam ciprocinal, eritromicin, visiren i hemomycin, aaaaaj, šta sad da popijem (šta kažete da probam sa dovicinom??? ili možda jedan whisky? ;-) smejem se a plakao bih!!!).
Molim vas za brzi odgovor! Hvaaala unapred! :cry: :cry: :cry:

P.S. PCR test na chlamydi-u se radi u Beogradu i košta 2450 din. - sića na ovoj skupoći :cry:
qwerty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 11:27 am

Borba protiv Klamidije

Post od qwerty »

Postavio sam novu temu "Borba protiv klamidije"....svejedno
Sto se tice antibiotika...za hemomicin se ispostavilo da nije dobar! Bar sto se mene tice!!!
Lekar mi je prepisao terapiju Doxycilinom i Azitromicinom u ogromnim kolicinama...ovi lekovi su vrlo, vrlo jaki!!! Treba izdrzati i pobediti prokletu bakteriju!!!
Takodje me je posavetaovao da svoj donji ves iskuvavam...itd
Ponavljam za hemomicin i ostale antibiotike koje lekari najcesce prepisuju!
Inace moj lekar je nacelinik instiruta za polne i kozne bolesti...itd
Ukoliko neko ima neki savet ili poruku nadam se da cemo se cuti i razmeniti iskustva...
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

zakon za hlamidiju

Post od MARRY »

Nakon samo jedne kutije antibiotika RUNAC hlamidija je kod mene u potpunosti izlecena. Naravno uz to sam pila eschinacea kapi i oligovit za poboljsanje imuniteta. Probaj, ne skodi, kod mene je uspelo!
jasmina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 31, 2005 2:48 pm

Chlamydia +

Post od jasmina »

Imam pitanje, a potrebno mi je strucni odgovor...
Prvo srpski jezik nije mi bas najbolji.... :oops:
Ja dam izgubila bebu u 17-oj nedelji..Posle sam uradila bakteoroloski test koji je pokazao CHLAMYDIA + (pozitivan),lekari su mi dali SUMAMED ,DYXOCICLIN i GEOSTATIN (vaginalete) Posle mesec dana test je pokazao opet ozitivan i to sa dva ++ ,,,Ja za vreme lecenja nisam imala uopste seksune odnose! ,, nakon te terapije dali su mi MECLON (soluciju i vaginalete) i rekli su mi da ne uradim test i da posle mesec dana uzimam chlyndamicin (ampule) i geostatin (vag.) Nakon ove terapije test je opet pokazivao pozitivan....Sad upotrebim Meclon vaginalete .
Da li mozem da zatrudnim i ako klamidija je jos uvek pozitivna????
Principal Skinner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:04 pm

Post od Principal Skinner »

Mozes da zatrudnis ali ako rodis sa hlamidijom beba moze imati trajne posledice tipa slepilo i ko zna sta jos. Prvo se izleci pa onda beba
bigmix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:33 pm

Post od bigmix »

Mene interesuje , da li hlamidija u organizmu treba da postoji u nekim normalnim vrednostima (i koje su to) , ili ne sme da bude prisutna u opste, i koja je razlika izmedju testa iz krvi i testa brisa , odgovorite sto pre ,mnogo mi je vazno. Hvala.
Mr.No
Stalni član
Stalni  član

Izlečih Chlamydia-u !!!!!!!

Post od Mr.No »

Konačno nakon 4 meseca mučenja!!! 3. po redu bris je NEGATIVAN!!! Što znači da sam se izlečioooo!!!!
Poslednja terapija je bila: 14! dana Doksiciklin (koji ranije nisam uzimao!?! - doktorova volja!!!) i to po 2 kasule odjednom pa Hemomicin 4 kapsule odjednom (u razmaku od po oko 1/2 sata). Važno je napomenuti da za vreme terapije Doksiciklinom treba izbegavati mleko i mlečne proizvode ( kalcijum i magnezijum reaguju sa tetraciklinima i umanjuju njihovo dejstvo!). Takođe, za vreme uzimanja poslednje terapije sam uzimao Echinaid kapi (kapi Ehinacee), oligovit, po 1000mg. vit.C i SantEgal-1 dnevno! Naretko sam uzimao i Beviplex! Ovo je važno jer antibiotici rasturaju organizam a za uspešno lečenje je potrebna i pomoć samog organizma!
Još nešto: I bris sam uzeo nakon 8 dana - NEG., II - mesec dana Poz., ali veoma mali broj i III- 45 dana NEG! Šta se desilo: II bris je bio lažno negativan zbog nesavršenosti DIF metode: detektovana je mala grupa neaktivnih (mrtvih) jedinica!!!!!!!
Idealno rešenje je PCR metoda posle min. mesec dana nakon terapije ali je jako skupa- 3500 din na VMA. Ako nekoga interesuje neka se informiše na broju 2661-122 ili 2662-755 (lok. - 26-420). To je najsigurnije aliii.... uostalom u toku lečenja sam izvadio oko 10-ak briseva a to je 8000 din samo za dijagnostiku a gde su lekovi!!!!! Ko zna da li je bilo potrebno da uzimam III terapiju!!! O kontraindikacijama tokom uzimanja antibiotika i da ne govorim! Navuko sam neke gljivice po licu- pitirosporoni !!!! Itd, itd...
E pa, želeo bih da se još neko pohvali da se oslobodio ove napasti!!!
Do tada jedan bratski savet - Durex je zakon!!!! :lol: I ne zaboravite da osoba koja vuče Hlamidiju i ne mora da ima bilo kakve simptome dugo vremena!!!!
Veliki pozdrav svima!!!! 8) (odo ja nešto da 'uvatim' :wink: :lol: )
petar11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 7:51 pm

Post od petar11 »

Ja imam jos veci problem kako da se lecim antibioticima kad imam Kandidu ima li tu resenja, kakva su svetska iskustva u lecenju hl;amidije pacijenata koji su zapatili kandidu u crevima bas zbog antibiotika.
Molim sta sad gastrolog kaze leci kandidu mesec dana, a urolog kaze moras ponovo antibiotike, pa se ponovo leci od kandide.

Moze li neki dobar odgovor, bas brinem
Hvala
Odgovori