Tata mi ide na operaciju a nece nista da mi kaye sad sam krisom uzela nalaz pa da mi neko objasni kakva je to operacija zasto se operise razlog,koliko je ozbiljna kako se izvodi i kakav i koliki je oporavak.
PRESSURE /FLOW:Ispitivanje se vrsi u stojecem polozaju,kateterom odredjeno 100 ml rezidualnog urina.besika punjena fizioloskim rastvorom 20 ml/min.punjenje besike praceno nizom kontrakcija,detrosaura amplitude do 15cmH2O.Pre ispunjenosti od 110 ml javlja se snazna kontrakcija dertosaura koju pacijent nije mogao da suplimira pa je uz saglasnosr dr zapoceto mokrenje.Pdet tokom mokrenja 113 do 140 cmH2O.ukazuje na potpuno ocuvanu kontraktilnost zbog opstrukcije nije moguce praznjenje.(Qmax 10 ml/s)
UROFLOW:Qmax 9 ml/s
Qave 5ml/s
izmokreno 290 ml.
dg:obsrructio subvesicalisa.RUI.Detruser hyperactivity.
Vrednost pritiska detrosaura tokom mokrenja ukazuje na izrazenu subrezikalnu opstrukciju(ICs nomogram).Hiperaktivnost detrosaura je ocekivana posledica opstrukcije.
operacija
e sad imam jos neki nalaz prostate to je zadnji mislim.dimenzije prostate 46x33x41mm,nesto manje u odnosu na prethodni put.
Molim nekog ko moze da mi protumaci ovo i da mi kaze koji je razlog njegovog operisanja kako se to izvodi da li laserom,da li je stanje opasno i kakva je operacija teska,laksa i kakv je oporavak.inace on je zdrav srce mu je ok trci na onom opterecenju do 5 stepena.gledala sam i druge nalaze pluca su mu dobro sve mu je ok.sem ovoga
Hvala unapred
operacija hitno molim vas
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 1:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: operacija hitno molim vas
zar niko ne zna
generalno govoreci, subvezikalna opstrukcija (npr. kod uvecanja prostate) ne dozvoljava da se besika u potpunosti isprazni...operacijom se ta opstrukcija otklanja i omogucava normalno praznjenje besike...verovatno ce se operacija obaviti transuretralnim putem, hajde da kazemo da spada u lakse po pacijenta i oporavak je brz...
p.s. nemojte krisom da uzmate nalaze ako vec ne zeli, da li biste voleli da on cita neke vase nalaze?
p.s. nemojte krisom da uzmate nalaze ako vec ne zeli, da li biste voleli da on cita neke vase nalaze?

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 1:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam majka dvoje dece koja je sama i on mi je sve sva moja snaga i pomoc i ja moram da znam sta se desava sa njim a on nece da mi kaze da me ne bih nervirao.Da li sam dobro razumela da je to nesto benigno i da se ne nerviram preterano?
naravno, svi brinu za svoje roditelje...u principu ne bi trebalo da bude nista previse komplikovano za njega, ukoliko se radi ta transuretralna operacija nece ni puno lezati u bolnici i oporavak je brz, funckionisace normalno, sto se tice dijagnoze nije maligno, tako da nemojte da se nervirate previse...