Posle operacije prostate polna nemoc.
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Posle operacije prostate polna nemoc.
Posle laparaskopske operacije prostate ( rak prostate-radikalni zahvat ) koju sam uradio vani , obecano mi je da ce polne funkcije biti ocuvane oko 70 %. Operisan sam pre godinu dana ali jos nisam povratio obecane polne funkcije.Mogu da se sam uzbudim (rukom ) i dozivim nesto nalik na orgazam ( nije to pravi orgazam ,vise neki zmarci i strujanje ) medjutim penis ne moze da se digne.Dobio sam od doktora koji me operisao da trosim cijalis za brze vracanje polnih funkcija ali jos nista. Nasi urolozi kazu bice ,polako vazno da si ziv.To jest ali me kopka da li uopste ima nade da se vrate polne funkcije obzirom da su neki koji su stariji od mene 10 g.( ja imam 50 ) isto su oprisani kao i ja pa im se sve sredilo. Naravno znam da nikad necu moci ejakulirati ali da li ce se penis ikada moci dici.Radjen mi je prilikom operacije nerv skrining( ili sl.naziv).Postoji li uopste adresa u BG gde se bave takvim problemima.Ako je neko imao slicno iskustvo neka se javi.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: Posle operacije prostate polna nemoc.
meni su operisali metastaze u stomaku pre oko godinu ipo dana i ja ne mogu da izbacim semenu tecnost(retrogradna ejakulacija)...doktor je rekao nesto u tom fazonu:ako se vrati-vratilo se a i ako se ne uradi,pa boze moj...rekao mi je doktor da moze da prodje i do 3 godine da bi mi se to povratilo,sve se to desava jer su nervi preseceni i ne moze da se postigne zeljeno...pretpostavljam da je i kod vas tako,a ta operacija(nerve sparing) mislim da je operacija kojom se maksimalno postedjuju nervi(tako mi je objasnjeno)...nasao sam sad na jednom sajtu da kazu da je potrebno u poseku 2 do 18 meseci da bi se erekcija povratila...doktori ce bolje objasniti kad se jave...
nakon odstranjenja prostate moze se racunati na oporavak erekcije i orgazma, ali bez ejakulata posto nema prostate u kojoj se on stvara...a sto se tice oporavka erekcije treba za to neko vreme...nerve-sparing metodom se cuvaju nervi, pa ako zaista nisu osteceni ima nade da se funkcija povrati...javite se urologu na pregled povodom toga i da se odredi neka terapija koja bi mogla da pomogne u tome...
Evo 15 meseci nakon laparaskopske operacije raka prostate ( radjene u inostranstvu ) nista od erekcije.Ranije sam pisao da mogu da se uzbudim i dozivim cak i neki blagi oblik orgazma ali bez erekcije i naravno bez ejakulata.Radjen mi je nerv sparing i trebalo je da mi se vrati i erekcija ali nista.Pijem cijalis po savetu urologa,inace primam i terapiju za hipertenziju i Remeron antidepresiv.Kome da se obratim za moj problem sa erekcijom i da li da probam neka pomagala vep,proteze ...Ako je neko imao slican problem neka mi se javi.
antidepresivi kao jedno od nezeljenih dejatava imaju i impotenciju, cak i kod neoperisanih...javite se psihijatru zbog te terapije...mozete probati i sa vep aparatom, kao i sa lekovima koji potpomazu erekciju, javite se naravno urologu povodom tog problema...
Da li je neko koristio za lecenje erekcije Muse (Alprostadil) cepice,nabavljaju se iz Amerike i idu direktno u uretru.Meni je preporucio urolog ali idem sutra prvo na test PGE1; Prostaglandin E1.T o je isto ili slicno ali se ubrizgava inekcijom direktno u penis.Ako je neko prosao sve ovo interesuje me kakva su iskustva.