Pre dve godine mi je ustanovljena Oligospermija sa manje od milion živih i puno mrtvih spermatozoida. Sledećih par spermograma je potvrdilo isti rezultat da bi onda dospeo u stanje Azospermije.
Prvi rezultat za prolaktin od prošle godine bio je : 561 a drugi koji sam samoinicijativno uradio posle par meseci bio je 570.
Napominjem da sam krv vadio pre podne oko 10 sati oba puta ! ( posto koliko znam bitno je vreme davanja krvi jer je prolaktin promenjiv tokom dana i najmanja vrednost u toku dana je upravo u periodu od 10 do 12 sati pre podne - ovo sam procitao u knjizi Interna medicina).
Posle prvog rezultata sam pio Bromokriptin ali zbog doze koja mi je propisana ( nije bilo postepeno povecanje ) pojavilo mi se par negativnih reakcija na Bromokripti: mucnina, halucinacije, otok testisa i osip izmedju prepona. Znači , doktor mi je napisao da pijem 2 x 1 tabletu i posle 10-ak dana da nastavim sa 2 x po pola tablete ( u istoj knjizi " Interna medicina" kao i na samom papiru koji ide uz lek sam pročitao da doza mora postepeno da se povećava upravo zbog štetnih efekata koji su se javili kod mene. Morao sam prestati uzimati Bromokriptin posle 3 dana zbog onih posledica koje sam prethodno napisao. Rezultat spermograma posle 15 dana od kako sam prekinuo terapiju bio je Oligospermija.
Inace posle toga mi je uradjena operacija varikokele, biopsija testisa i izlečena klamidija !
I juce sam radio spermogram i nalaz je opet AZOSPERMIJA !
Ostali hormoni koje sam radio a mislim na Testesteron, LH i FSH su u granicama normale !
Koliko ja vidim sa rezultata, normalna vrednost prolaktina za muskarce je od 50 - 300. Dakle kod mene je veći za 270 od gornje granične vrednosti !
Pitam sada, koliko ovakav prolaktin kod muskarca ostavlja posledice na spermatogenezu i da li sam zapravo davao krv za hormonski status u pravo doba dana odnosno oko 10 sati pre podne ?
Hvala unapred na svakom savetu i dajte mi neki savet šta da radim da ne poludim !