Povreda(ranica) na penisu, pomoc

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 1:00 am

Povreda(ranica) na penisu, pomoc

Post od X »

Imam malu ranicu na vhu glavica penisa, da li zadobijenu prilikom oralnog seksa nisam siguran, radi se o ranici blizu urinalnog kanala, znaci pri vrhu, problem je u tome sto ona nece da zaraste, ja mislim da je to zog cestih erekcija(najmanje 3-5 dnevno) jer se prilikom svake erekcije koza na glavicu zateze(nesto kao kad povredite usnu pa ona nece da zaraste zbog mrdanja levo desno itd. samo jos gore), a plus mi je koza na glavicu prilicno suva. Ranica je crvenkaste boje, postoji samo jedna, cini mi se da se ne siri, primetio sam je ima vec 2 meseca i vise i nema sanse da ovako sama zaraste.

O cemu li se tu radi, mozda to i nije obicna ranica, nisam upucen u ove stvari. Sta bi valjalo da cinim?

Ako treba jos nekih informacija recite. Izvinjavam se na nestrucnim terminima, ali ipak kazem nisam upoznat sa ovim stvarima.

Hvala unapred!
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hektor_bgd »

Ranica koja ne moze da zaraste 2 meseca nije ni malo za cekanje!
Ako bih ikako mogao da vam naredim da odete kod lekara to bih sad ucinio!
Sapienti sat!
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Mozes li mi okvirno reci sta bi to moglo da bude??? O cemu moze da se radi?
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Hektor_bgd »

Na zalost bez pregleda se ne moze nista govoriti! Uostalom samo tad cete biti 100% sigurni!
Sapienti sat!
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Kome bi ja sad trebao da se obratim?

Urologu ili venerologu???

Ja studiram u NS, ali nisam sad u Novom Sadu, nego sam ovamo u gradu gde sam rodjen. Otisao sam i raspitao se malo, i verovatno ce me prvo poslati na opstu praksu kod decijeg dispanzera?

Meni se kod njih uopste ne ide...
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Hektor_bgd »

Otidji ili kod urologa ili kod dermatovenerologa,gde ti je lakse i blize. Ako ne mozes direktno zatrazi uput od lekara opste prakse,reci za svoj problem,pa ako treba lekar da pogleda nek pogleda,ne vidim nista tu strasno! Verujem da postoji stid ali da li zbog njega treba da placamo cenu zdravljem?! Nikako! Skupi snage i otidji kod lekara a posle nam napisi kako je bilo i sta su ti rekli!
Srecno!
Sapienti sat!
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Ok, idem pod obavezno.

Ipak cu morati prvo na opstu praksu posto nemam uput, a treba mi.

Recite mi jel bi sad ja trebao da idem kod zenskog lekara?

Nekako mi je cudno da idem kod muskog, jeste da su to sve ljudi profesionalci, ali razmisljam kod ovih opste prakse da li da odem kod zenske ili muske osobe posto ih uglavnom dvoje troje bude pa mogu da biram?
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Kad bolje razmislim ovu ranicu imam najmanje 5 meseci... Tako je kad se petljam sa nepoznatim devojkama. Prestajem sa tim.
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Elem, otisao sam u utorak prvo na opstu praksu, tu mi je jedna mladja doktorka kada sam joj objasnio u cemu je problem dala uput za dermatologa i urologa i rekla da prvo odem kod dermatologa. Posto nije radio drugu smenu otisao sam u sredu ujutru. To je bila neka gospodja kojoj sam objasnio za ranicu, kaze ona hajde da pogledamo. Skinem se ja i pokazujem ranicu, doktorka gleda sa onom lupom, i kaze: Gde ti ovde vidis ranicu!? Ja opet pokazujem, ona kaze pa gde je. I na krajuju je konacno primetila sa komentarom, da je to neka epitalisana ranica, i da je mala itd. Ona kao pa i nije nesto ozbiljno, a ja kazem da to stoji vec 4 meseca! Za svaki slucaj dala mi je da uradim WAR test i jos jedan mislim da je TPH(ili TNH) ili nesto slicno(analiziraju se iz krvi i to su valjda dve metode testiranja na sifilis!?). WAR ce ovde u bolnici da rade tek 25-og avgusta, a rezultati su 26-og. Ovaj drugi TPH sam uradio u zavodu za transfuziju krvi i stice rezultat za 6 dana(Juce su mi izvadili krv i stavili u epruvetu pa ce posle da izdvoje serum i da ga zamrznu na -30 i testirace ga za 5-6 dana na prisustvo bakterije). Jos mi je rekla da odem kod urologa. To sam odmah posle testa i ucinio. I on je jedva primetio ranicu, pitao da li sam koristio neku kremu za to, prepisao mi Gentemycin(ili tako nesto ne mogu da procitam sa papira, nisam ga jos uzeo zato sto nisam siguran da li da ga stavljam) i rekao da ga stavim da vidimo da li ce da zaraste i jos dodao da to i nije njegova sfera lecenja i da se obracam dermatologu nadalje.

Sve mi je ovo izgledalo malo neprofesionalno...

Ima li nekih komentara na ovo?
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Hektor_bgd »

Pozdravljam sto si konacno otisao! Bravo!
Pa ako je vec takva stvar ja bih poslusao savet dermatovenerologa,sacekao rezultate i video sta posle. Znaci tako bih ja uradio ali naravno ti mozes uraditi kako zelis!
Samo polako mislim da bi to trebalo da bude uredu,ali ipak sacekajmo ispitivanja za konacne zakljucke!
Sapienti sat!
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Hektor_bgd »

Da dodam,informativno:
Ranica ili primarni afekt kod sifilisa (tvrdi sankr) traje mesec dana i posle se spontano povlaci a kod tebe to traje 4 meseca sto po tom podatku ne ukazuje na sifilis. Pored toga u sifilisu se javljaju i uvecane limfne zlezde sto kod tebe nije bio slucaj (ili bar to nisi naveo!).
U svakom slucaju nece biti na odmet sacekati rezultate!
Sapienti sat!
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Sto se tice limfnih cvorova znaju nekad da mi se povecaju na kratko mozda dan-dva ali to mi vec traje godinu dve i vise od sinusa uglavnom. Mada videcemo cekam rezultate.

Hvala.
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Hektore, dobio sam sve rezultate.

War ili VDRL negativan, kao sto sam i pre napisao TPHA negativan, jos mi je doktorka rekla da uradim urinokulturu, uradio sam i nisu nadjene patogene bakterije.

To je od testova sto sam radio.

Ranica mi jos stoji.

Ona mi je rekla da je mozda neki kapilar pukao ili tako nesto i da ne stavljam nista i da ne diram nista.

Ja smatram da ona nece nestati ako ne stavim nesto da zaraste, da li bi mi ti nesto preporucio?

Ili neko drugi zna nesto vise?

Hvala unapred!
Jura
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 10:31 pm

Post od Jura »

Evo kod mene isti problem. Čini mi se da sam i ja to dobio zbog petljanja sa nepoznatim curama. Kod mene ta ranica isto stoji već oko 4 mjeseca i ne zacjeljuje.. Prije 3 mjeseca otišao sam u ljekarnu i tražio nešto za ranice na penisu i slično.. Dao mi je Octenisept. Špricao sam sa time 4-5 puta dnevno, i za 2 tjedna mi se ranica povukla, al ne do kraja. Mada nije više bilo uopšte bolno ni pri dodiru sa vodom ni sa bilokakvim dodirom.. E, problem je ponovo nastao tamo gdje je i započeo.. Našao ja stalnu curu i sa sexualnim odnosom meni se sve to vratilo.. Sad baš gledam to i mislim si šta je meni to trebalo. Neznam šta više činiti, pa te molim ako riješiš kako problem da javiš, da ja nemoram prolazit sve što si ti morao. Hvala. Btw. probaj octenisept, možda tebi pomogne al nemoj imat odnose barem mjesec dana, da zacijeli do kraja.
Odgovori