Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Ja sam Pedja i 1990. sam godiste. Pre nekoliko dana sam pokusao da imam seksualne odnose sa svojom devojkom, koristili smo kondom, medjutim javio se problem u tome da je meni kondom spadao i morao sam da ga pridrzavam rukom i na kraju je pukao. Sumnjam da imam problem sa frenulum, odnosno da on povlaci glans penisa. Ja frenulum imam od rodjenja, i smatrao sam da svaki muskarac ima frenulum, da li sam u pravu?
Sta predlazete da uradim?
Pazi frenulum imaju svi muskarci osim onih koji su obrezani ili im je frenulum presecen hiruskim putem. Ne znam samo kakve veze ima frenulum sa kondomom. Dakle ili promeni kondom ili nadji na ovom forumu temu o kondomima i kako se treba koristiti sigurno ce ti pomoci. Poz
znam kako se koristi kondom, medjutim mislim da frenulum je suvise kratak i da mi zateze glans glavica, tj. vraca kozicu na gore, a ti me i kondom...ako me razumete?
gostgost napisao:znam kako se koristi kondom, medjutim mislim da frenulum je suvise kratak i da mi zateze glans glavica, tj. vraca kozicu na gore, a ti me i kondom...ako me razumete?
U tom slucaju postoji opasnost da ti frenulum pukne a to je prilicno teska povreda bolje da ides kod urologa da on pogleda nemoj se igrati sa tim.
gostgost napisao:ako je kratak > operacija? (tj. intervencija)
Naravno inace preti opasnost da ta zilica pukne prilikom odnosa a kada pukne onda mnogo krvari jer tu prolazi arterija pa se nemoj saliti sa tim bolje idi kod urologa da postavi dijagnozu. Inace se u lokalnoj anesteziji dok si svestan za 10 min bez ikakvih bolova presece frenulum zasije se i za dve nedelje si ko nov. Operacija je rutinska tako da ne moras da se plasis ali bolje to odradi u tim godinama u kojima si sada da nemas problema kasnije sa tim. Poz