Imam 42 godine, nemam neke posebne probleme sem sto cesto mokrim, ponekad se budim nocu. Juce sam bio na UZV abdomena...
Pise...
Prostata je urednog rpomera i veličine, jasno ogranicena od okolnih struktrua male karlice, Parenhim je homogene strukture srednje ehogenosti, kapsula je intaktna, nema impresije na mokracnu besiku, vesikulae semenalis su urednog nalaza
Ima i snimak prostate, dimenzije /3.34 x3.98 +3.19 (valjda sam pogodio znake), i radiolog kaze sve je ok, ima manjih kalcifikata, ali to je normalno, bile su neke upale. Ja pitam da li je to normalna velicina,ona kaze da, sve ispod 4 je OK.
E sad, maja 2006 godine , te iste dimenzije su bile /2.57 x3.09 +2.94, pre maja 2007 /3.04 x 3.44 +3.53, a sept 2007 /2.78 x3.85 +3.87.
Bio sam zadnji put kod urologa pre deset meseci, konstatovao je hronicni prostatitis, da mi je prostata nehomogena,prepisao mi je Prostamol uno 1x dnevno kad imam problema, i rekao dodji opet ako imas problema. Sad bi za neki dan trebao opet da idem, pa me interesuje da li ovo gore normalne dimenzije prostate, da li ima neke tendencije povecanja, ili mozda ona ima mogucnost i da se poveca i smanji. Ili ja hipohondrisem bezveze