Pozdrav svima.
Radila sam rutinsku kontrolu krvi i urina. Problem se pojavio kod urina: Leukociti 2-5 ; Epitelne celije 12-15 ; Bakterije - Dosta i Sluzi - Dosta. Uplasila sam se zbog bakterija jer sam imala muke sa eserih. i otisla sama da uradim urino kulturu. Nalaz je glasio PROTEUS MIRABILIS 10 000.
Jutros sam odnela nalaze lekaru opste prakse koji mi je rekao da to nije nista strasno i da je to vise nekog spoljnog karaktera nego unutrasnjeg jer se to vidi iz Epitelnih celija. Dao mi je za svaki slucaj Cefaleksin 1 kutiju od 500mg (dve na dvanaest sati) i naravno cajevi.
Ja sam ipak isprepadana i mislim samo na eserihi.
Da li imate neki savet i interesuje me kako se ona pojavljuje(P.Mirabilis), tacnije sta dovodi do toga da nje ima vise u ogranizmu nego sto treba.
Unapred hvala.
Proteus Mirabilis
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam zasto se brines za Ehserihiju kad je nemas.
Sto se tice Proteusa postoje dva soja:MIrabilis i Vulgaris.Ovaj prvo je mnogo cesci.NOrmalno ga ima u crevima ali u ostalim telesnim tecnostima i tkivima ga normalno nema.To je bakterija koja izaziva tzv"oportunisticke infekcije"sto znaci da pocinje da se razmnozava kada padne imunitet organizma.Vrlo brzo se shiri jer ima flagele(a to su kao neke nozhice) tj vrlo je pokretljiva.
Trebalo bi da je osetljiva na ampicilin,cefalexin i aminoglikozidne antibiotike(garamycin,amikacin) ali !!! danas postoji izrazena rezistencija ove bakterije na ove antibotike tako da se preporucuje da se uvek uradi i antibiogram sa osetljivoscu na antibiotike.
Sto se tice tvog urina broj Le pookazuje da nije u pitanju infekcija(morao bi da bude 10-15 ili Le u masi) vec samo kontaminacija.
NIje potrebno da pijes antbiotike ako nemas nikakve tegobe a preporucljivo je da uzimas vece kolicine uvinog ili nekog drugog uroloskog caja.
Sto se tice Proteusa postoje dva soja:MIrabilis i Vulgaris.Ovaj prvo je mnogo cesci.NOrmalno ga ima u crevima ali u ostalim telesnim tecnostima i tkivima ga normalno nema.To je bakterija koja izaziva tzv"oportunisticke infekcije"sto znaci da pocinje da se razmnozava kada padne imunitet organizma.Vrlo brzo se shiri jer ima flagele(a to su kao neke nozhice) tj vrlo je pokretljiva.
Trebalo bi da je osetljiva na ampicilin,cefalexin i aminoglikozidne antibiotike(garamycin,amikacin) ali !!! danas postoji izrazena rezistencija ove bakterije na ove antibotike tako da se preporucuje da se uvek uradi i antibiogram sa osetljivoscu na antibiotike.
Sto se tice tvog urina broj Le pookazuje da nije u pitanju infekcija(morao bi da bude 10-15 ili Le u masi) vec samo kontaminacija.
NIje potrebno da pijes antbiotike ako nemas nikakve tegobe a preporucljivo je da uzimas vece kolicine uvinog ili nekog drugog uroloskog caja.
Hvala puno na odgovoru.
Antibiogram sam uradila i bas na ove antibiotike reaguje.
Pijem uvin caj ili caj koji mi je pre par godina preporucio jedan lekar iz bolnice "Dragise Misovic", urolog, taj caj ima ovde u samo jednoj apoteci ali ja ga nekad i nabavljam iz Nemacke, stvarno je odlican (NEUMANN Blasen und Nierentee SOLUBITRAT).
Jos jednom HVALA.
Antibiogram sam uradila i bas na ove antibiotike reaguje.
Pijem uvin caj ili caj koji mi je pre par godina preporucio jedan lekar iz bolnice "Dragise Misovic", urolog, taj caj ima ovde u samo jednoj apoteci ali ja ga nekad i nabavljam iz Nemacke, stvarno je odlican (NEUMANN Blasen und Nierentee SOLUBITRAT).
Jos jednom HVALA.