 Žvakanje svežih listova peršuna ili ispiranje usne duplje čajem od peršuna može da ublaži neprijatan zadah iz usta. Naime, peršun neutrališe neka sumporna jedinjenja u ustima i crevima i na taj način maskira neprijatne mirise, naročito posle konzumiranja belog luka.
Žvakanje svežih listova peršuna ili ispiranje usne duplje čajem od peršuna može da ublaži neprijatan zadah iz usta. Naime, peršun neutrališe neka sumporna jedinjenja u ustima i crevima i na taj način maskira neprijatne mirise, naročito posle konzumiranja belog luka.
Istraživanja su takođe ukazala na to da apigenin iz peršuna ima potencijalno antikancerogeno dejstvo, i da može pomoći u regulaciji nivoa glukoze u krvi. Osim u peršunu, apigenin se nalazi i u celeru i u čaju od kamilice.
Ipak, neke osobe ne bi trebalo da jedu peršun u većim količinama, kao ni da piju čaj od ove biljke. To su najpre osobe koje su na terapiji antikoagulansima, zatim osobe kod kojih je utvrđeno oboljenje bubrega, kao i trudnice (budući da peršun može da izazove pobačaj) i majke koje doje (pošto peršun zaustavlja lučenje mleka).

 
      